perjantai 29. huhtikuuta 2011

YllärilaatikkoTilattiin paikallisista tuotteista koostuva ruokapaketti eli Locavore Box!

Fort Francesissa asuessamme paikallinen kauppahalli tarjosi palvelua, jossa sai kahden viikon välein (vai muistanko oikein... olikohan se kerran kuussa?) enimmäkseen paikallisista tuotteista koostuvan vihannes-, hedelmä- ja leipälaatikon. Yhden laatikon hinta oli 20 dollaria (14,20 €).

Paljastuuko laatikosta omppu?

Muutettuamme tänne Drydeniin päätimme tutkailla, josko täällä olisi tarjolla samantyylisiä ruokalaatikoita. No tottahan toki! Täällä tosin laatikoita voi saada vain kesäaikaan ja täytyy tilata ja maksaa koko kesä kerralla. Erona täkäläisessä paketissa on myös se, että siihen sisältyy myös joitain lihatuotteita, leivän sekä paikallisten kasvisten ja vihannesten ohella. Fort Francesissa boksissa oli myös aina tiettyjä ruoka-aineita (kuten perunoita, sipulia sekä banaania). Ilmeisesti Drydenin ruokapaketissa ei ole hedelmiä ollenkaan (tai ei ainakaan muualta tuotuja hedelmiä) eikä etukäteen tiedä, mitä vihanneksia laatikossa on.

Vaiko sittenkin avokado?

Ruokapaketti maksaa $150 (106,50 €) per kesä ja sillä pitäisi saada seitsemän laatikkoa. Yhden laatikon hinnaksi tulee siis n. 15 euroa. Luontoäidistä riippuen syksyllä voi saada myös eri maksua vastaan kahdeksannen laatikon, tai jos tuottajilla ei ole riittävästi tuotteita kaikkiin ruokapaketteihin, saa hyvityksenä rahaa takaisin. Boksin mukana saa myös ruokaohjeita, jos sinne on eksynyt jotain harvinaisempaa herkkua. Tulossa on myös pari teemaboksia!

Vai tuttu herra Pottu!

Ainoa harmitus Drydenin ruokapaketissa on sen noutoajat: boksin voi noutaa vain tiettyinä tiistaina 15:30-17:30 välisenä aikana. Marginaali ei ole kovin suuri! Mitä jos Allu on metsässä vesiletkun kanssa ja minulla on töitä juuri siihen aikaan! Boksin voi lunastaa kyllä joku muukin, että jospa jos tällainen tilanne käy niin saamme jonkun nakitettua hakemaan ruokalaatikon. Jos laatikkoa ei noudeta, se lahjoitetaan paikalliselle ruokapankille.

Piileksiikö laatikossa pieni ruusukaali?

Mielestäni tällainen ohjelma on loistava tapa tukea paikallisia viljelijöitä ja tuottajia! Puhumattakaan siitä, että saa itse tuoreita paikallisia vihanneksia ja ehkäpä myös jotain, mitä ei yleensä tule ostettua. Mielenkiinnolla jään odottelemaan, mitä ensimmäisestä ruokaboksista paljastuu! Raportoin sitten myöhemmin!

Pitkä porkkana?

Ensimmäinen boksi on tarjolla tosin vasta heinäkuussa, joten joudutte hieman odottelemaan.

Ei kai sentään appelsiini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti