keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Suomen sanomia


Thunder Bayssa julkaistaan Canadan Sanomia, joka on viikoittain ilmestyvä suomenkielinen sanomalehti. Etusivulla mainostetaan esimerkiksi iltamia: huhtikuun 30. päivä olisi tarjolla Finlandia Clubilla näytelmä, ovipalkintoja, arvontaa ja tanssia!  

Lehden sisältönä on uutisia Suomesta, Kanadasta ja muualta maailmasta. Lukijoilta -palstalla on Vienon kirjoitus Australian Kultarannikoilta, eli ulkosuomalaiset muualla maailmassa ovat myös edustettuna. 


Lehdellä on kirjeenvaihtajia Torontossa (jossa julkaistaan myös johtavaa kanadansuomalaista viikkolehteä, Vapaata Sanaa), ympäri Kanadaa ja Yhdysvaltoja sekä myös ihan kotosuomessa. Harmikseni Lasse Talvitien mainio puutarhanhoitoon liittyvä kolumni ehti jo nettisivuilta vaihtua, olisin linkittänyt kaikille katsottavaksi!


Lehdestä uutisten ja artikkeleiden ohella löytyy myös urheilupalsta, jolla on urheilu-uutisia Suomesta sekä NHL:n suomalaispelaajista. Ja rouville vapuksi munkkiohje!


Ostin lehden pääsiäisen Thunder Bayn reissulta Hoito-ravintolasta, jonka yläkerrassa sijaitsee myös Canadan Sanomien toimitus. Hintaa irtonumerolla oli $1,60 eli noin 1,15 €. Lehden voi tilata Kanadassa $80/vuosi (n. 57,50 €), USA:an $125/vuosi (n. 90 €) ja Suomeen $200/vuosi (n. 144 €).


Kanadan parlamenttivaalit ovat myös näkyvillä lehdessä: John on hoksannut mainostaa itseään myös suomeksi! (HST= Harmonized sales tax = arvonlisävero?).Lehden nettisivut ovat osoitteessa www.canadansanomat.com.

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Hauskaa lukea kokemuksistasi, itse olin Canadan Sanomissa toimittajaharjoittelijana keväällä 2009. Thunder Bay on varsin mainio ja omalaatuinen paikka, viihdyin! Pidin valtavasti myös Torontosta, joka on aivan huikea kaupunki kaikenlaiseen hummailuun.

  Eli yksi innokas lukija ilmoittautuu :)

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Tervetuloa joukkoon! Tää joukko koostuu siis nyt sinusta ja minun sukulaisista ja kavereista, heh!

  Thunder Bay on kyllä kiva paikka. Ei itseasiassa olla käyty kertaakaan Winnipegissa vaikka sinne on yhtä pitkä matka kun Tbayhin... Meillä on tosin kavereita Tbayssa niin sen takiakin tulee aina lähdettyä sinne.

  Jonkun verran olen ollut myös Torontossa, sillä Allun mummo asui siellä kunnes nyt on muuttanut Ottawaan (missä Allun vanhemmat asuvat). Paremmin tunnen kyllä Ottawan, josta pidän kovasti. Oo, ja Montrealissa olen käynyt kerran, oli myös kiva paikka!

  VastaaPoista
 3. Minulla jäi harmittavan paljon näkemättä, kävin vain Sudburyssa, Torontossa ja Niagara Fallsissa harjoitteluaikana.. Olisi ollut mahtavaa nähdä juuri Ottawa, Montreal ja vielä Vancouverkin, josta kuulin paljon hyvää. Pakko varmaan matkustaa Kanadaan joskus uudelleen, kun jäi karhutkin näkemättä.

  Jos muuten tykkäätte eräjormailusta, kannattaa katsastaa Eagle Canyon riippusiltoineen. Hieno paikka!

  VastaaPoista
 4. John näyttää vähän Kike Elomaalta. Olisko nuo p-sut valtaamassa alaa sieläkin?

  VastaaPoista
 5. Kikellä ja Johnilla on varmaan sama kampaaja!

  VastaaPoista