tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kun Turku ja Karjala kohtasivat Kanadassa

Nappasimme Thunder Baystä myös mukaan Suomen herkkuja. Paikallisesta supermarketista löytyi hapankorppuja, Turun sinappia sekä ruotsalaista näkkileipää (kaupoista löytyy yleensä kyllä Vasan sekä Ryvita -merkkisiä näkkäreitä). Nyt grillikausi voi kunnolla alkaa kun Maria saa pistää kunnon sinappia makkaran päälle! Paikallinen sinappi on hyvin etikkaista (ja värikin on kummallisen keltainen...). Ihan menettelee, mutta Turun sinappia se ei voita. Voinette huomata kuinka hapankorput on jo avattu, niitä oli jo pakko vähän nakertaa jo ensihätään. 


Hoito-ravintolasta ostimme pari karjalanpiirakkaa kotiin viemisiksi. Hoitoon ja Finlandia Clubiin voi tutustua tästä. Ravintola on yksi Thunder Bayn kuuluisimmista, ja he erikoistuvat aamiaiseen. Jono on viikonloppuisin pitkä, jos saapuu paikalle vähänkään myöhemmin. Me kuitenkin astelimme sinne jo ennen kymmentä ja pääsimme jonottamatta sisälle. Sinänsä hassua, että suomalaisesta ravintolasta on tullut paikallinen aamiaispaikka, sillä Suomessa ei juurikaan aamupalalle ravintoloihin riennetä. 

Tältä näyttää Kanadassa tehty karjalanpiirakka: 


Ja maistuu myös paikallisen "munasalaatin" kera. Ilmeisesti ovat täällä tuumanneet, että ihan perinteinen munavoi ei mene kaupaksi.  Munasalaatissa on siis ainakin keitettyjä kananmunia, majoneesia ja kevätsipulia. Egg salad sandwich on aikalailla perussettiä ravintoloiden lounaslistoilla ja kaupan valmisruokahyllyissä.


Aikamoisen lastin saimme tuota munasalaattia kahden karjalanpiirakan tarpeisiin! Tietysti makuasia kuinka paljon sitä piirakan päälle laittaa, mutta kuten kuvasta näkyy, niin taidamme syödä sitä myös ihan tavallisten leipien kanssa. 


Suunnitelmissa on leipoa myös itse karjalanpiirakoita. En ole koskaan niiden tekoa kokeillut, mutta eiköhän se rypytys onnistu täälläkin päin! Ulkonäöllä ei ole niin väliä, kunhan maku on kohdallaan. Raportoin sitten kun leivontainnostus on levinnyt ruisleivästä näihin upeisiin Karjalan antimiin. Terveisiä Joensuuhun!

4 kommenttia:

 1. Nam! Ei karjalanpiirakoiden tekeminen vaikeaa ole, siihen menee vaan paljon aikaa (kun pitää keittää puuro /tehdä muussi). Mutta jos tekee kerralla paljon, niitä voi pakastaa! Perunapiirakat vaan tuppaa menemään vähän mujuksi pakkasessa. Oo, kuulostanpa minä piirakka-ekspertiltä ;)

  VastaaPoista
 2. Mä luulen kanssa että se kun tekee, pitäis vain saada aikaiseksi tehdä...

  VastaaPoista
 3. Perinneruuista puheenollen. Meikä on miettiny, että pitiskö tehä kaalikääryleitä. Olis varmaan ihan hullun hyviä ko hauduttelis kunnolla. Siinäki on vaan hirviä homma ko pitää ekä erotella kiehuvassa vedessä kaalit kääreeksi ja sitten keitellä riisit ja tehä ne sisukset. Lopuksi vielä kääriä ja paistaa uunissa.

  VastaaPoista
 4. Voi hauska lukea juttuja Thunder Baystä! En ole koskaan siellä käynyt (joskin asuin reilun vuoden Québec cityssä), mutta poikaystäväni on sieltä kotoisin. Hän tosin vannoo, ettei aio sinne palata ellei sitten pidä mennä jonkun perheenjäsenen hautajaisiin..
  Sinänsä huvittavaa, me aloimme aikanaan juttelemaan ekoja kertoja, kun hän kuuli minun sanovan, että haluaisin käydä Tbayssä (juuri tuon suomalaisvaikutusen takia). Hän sitten kovasti ihmettelemään, että minkä ihmeen takia mä sinne haluaisin... Ja siitä se sitten lähti ;) Ne on niin mukanaanvieviä nuo kanadalaiset, eikö? ;)

  VastaaPoista