tiistai 5. huhtikuuta 2011

Paikasta A paikkaan B


Suomalaisena ja lappilaisena olen tottunut pitkiin välimatkoihin. Kun Suomessa sanon kotini olevan 600 km päässä opiskelupaikkakunnastani, eurooppalaiset vaihto-opiskelijat ovat ihmeissään. Vau! Sä et varmaan mene usein käymään kotona... No en kun se on niin KAUKANA!

Sitten sitä muuttaa Kanadaan ja huomaa, että Suomi on oikeasti pieni maa (tai sitten Kanada on vaan niin iso). Esimerkiksi Allun välimatka opiskelupaikkakunnalta kotiin oli vaatimattomat 1400 km. Suomi mahtuu kolme kertaa Ontarion provinssiin, missä asun. Olen matkustanut linja-autossa 27 tuntia putkeen poistumatta Ontariosta. Osa matkustajista oli matkalla Kanadan toiselle laidalle ja kommentoivat matkaansa tyyliin "perillä ens tiistaina". Minun matka oli vielä siis lyhyt!

Muutimme juuri 200 km päähän eikä matkan varrella ole ainuttakaan kylää, kaupunkia, nähtävyyttä, ei mitään. Näimme sen sijaan viisi jänistä, kaksi pöllöä, yhden ilveksen sekä yhden ketun.


Automatkoille onkin syytä varustautua hyvin. Kerran Allu ajeli Ottawasta Thunder Bayhin ja matkalla pääsi bensa loppumaan sillä pikkukylän bensa-asema olikin suljettu eikä seuraavaa mailla halmeilla. Allu jäi sitten tien päälle! Ei siinä muu auttanut kuin kävellä lähimpään kylään ja alkaa koputtelemaan oville... Tarinalla on kuitenkin onnellinen loppu - Allu pääsi lopulta perille.


Kuva: maps.google.com

7 kommenttia:

 1. Eksyin pitkästä aikaa sun blogiin, niin mukavaa lukea :) -Annakaisa-

  VastaaPoista
 2. Tuo matka asia on kyllä "mielenkiintoinen", monet näitä meidän välimatkoja kauhistelee ja sit joissain nämäkin on lyhyitä. Siellä tuskin tälläinen 70 km työmatka on juuri mitään. -Tiina-

  VastaaPoista
 3. No huhhuh. Ei parane jäädä siellä tien päälle näemmä. :D

  Liityin muuten lukijaksesi, sillä haluan lukea Kanadassa asuvien suomalaisten juttuja paikallisesta elämänmenosta.
  Olen menossa käymään Kanadassa ekaa kertaa parin viikon päästä (poikaystävän luokse)
  Matkani kohti New Brunswickin provinssia vie...

  Niinjoo. Suomen Lapista miekin muuten olen kotoisin.

  VastaaPoista
 4. Moi Raisa!

  Tervetuloa vaan sekä lukijaksi että Kanadaan. En ole itse koskaan käynyt New Brunswickissä vaikka siellä olisi pari kaveria. Ehkäpä siis joku päivä!

  VastaaPoista
 5. Kysynpä vielä näin ohimennen, että kehtaisitko sähköpostitse antaa hieman yksityiskohtaista helppiä minulle noiden oleskelulupajuttujen kanssa? Suunitelmissa ois itsekin muuttaa sinnepäin tässä jonkin ajan päästä.

  VastaaPoista
 6. Voi hyvänen aika, aika kaukana asutte :) Eipä silti, pienestä paikasta minäkin oon kotosin, Pohojos-Pohojjammaalta, mutta noi välimatkat on kyllä jo jotain. Québecissä asuessani pisin matka minkä tein oli Québecistä Ottawaan, mutta siihen väliinhän nyt mahtuu yhtä ja toista, ja Montrealkin muiden muassa.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa tänne pohjosempaan... Meiltä on vajaat 400 km sekä Thunder Bayhin että Winnipegiin. Eipä kauheesti tulis Suomessa mieleen sellaista matkaa tehdä kahteen kertaan päivässä, mutta aika monta kertaa ollaan käyty Thunder Bayssa ihan päiväseltään!

  VastaaPoista