maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen

Pääsiäiseksi suuntasimme taas Thunder Bayn sivistykseen. Täällä pääsiäisloma on myös nelipäiväinen, joskin aika moni kauppa tuntui olevan tänään maanantaina auki. Kaupat ovat kiinni siis ainakin perjantaina sekä sunnuntaina ja osa myös maanantaina. Pääsiäisperinteisiin kuuluu suklaamunien etsintä (lapsille) sekä juhla-ateria, jolloin paistetaan kinkku.

Lauantaina meidät oli kutsuttu kaverimme Kellyn äidin Francinen luo päivälliselle ja kortinpeluuseen. Tässäpä herkullinen juhla-ateria kanadalaisittain (vaikkakin meillä oli kalkkunaa kinkun sijasta):


Lautasella on kalkkunaa sekä linnun kyljessä uunissa paistettuja perunoita, porkkanoita ja lanttua. Kalkkunan vieressä komeilee täyte, jossa oli ainakin leipäpalasia, sipulia, kuivattuja karpaloita ja mausteita. Lisukkeena oli myös kasvisruokaa eli israelilaista kuskusta (joukossa oli yksi kasvisihminen, joka oli tehnyt myös itselleen samantyylistä täytettä kuin meillä mutta ilman kalkkunan läsnäoloa). Ruoan kanssa oli myös tarjolla karpalohilloa sekä kastiketta. NAM! Katosi suihin melko nopeasti.

Jälkiruoaksi Allu ja minä tehtiin apple crispiä, tosin hieman muuntaen. Kyseessä on siis paistos, jossa on normaalisti omenoita viipaleina, voita, hieman jauhoja, kaurahiutaleita, fariinisokeria ja kanelia. Tätä saa lähes jokaisesta ravintolasta, ja se nautitaan yleensä jätskin kera. Meidän tekemässä versiossa oli kaneli jätetty pois ja lisätty lisäksi viinirypäleitä ja mantelilastuja.

Oli erittäin maittavaa ruokaa! Näyttipä tuo Allullekin maistuvan...Kelly ja ystävänsä Emily sekä Chris.

Ja sitten alkoi kortinpeluu. Francine on kova pelaamaan korttia ja kortit otettiinkin esille jo ennen jälkiruokaa. Pelasimme peliä nimeltä Skip-Bo (etäisesti tuttu pakkaus ja nimi, onko Suomessakin?).


Muut pelasivat myös peliä nimeltä Euchre (lausutaan "juukr") sekä aikaisemmalla kerralla opettamaamme Touta (Joutsenoaikoina opittu peli). Saimme myös ihailla kuinka pieni Lizzie-koira flirttasi ja komensi poikaystäväänsä Leijonaa, joka on pehmolelu. Aika kului siis rattoisasti!

1 kommentti:

  1. Sik-bo on myös Suomessa. Olen joskus pelannut. Mukavan kuulonen pääsiäinen teillä :)

    VastaaPoista