torstai 7. huhtikuuta 2011

Suomi Kanadassa


Täällä päin Kanadaa törmää Suomeen yllättävänkin useasti. Ylläoleva kuva on Finland -nimisestä kylästä. Thunder Bayn lähellä ovat myös Lappe (ilmeisesti "Lappi") sekä Suomi, jossa en valitettavasti ole päässyt vielä vierailemaan. Alla kuvia Thunder Baysta ja sen lähialueilta. Valinnan varaa olisi ollut vaikka kuinka kuvien ottoon, sillä Thunder Bayn 110 000 asukkaasta 10 % on suomensukuisia. Ja se näkyy!

Puhelinluettelossa on pitkä rivi Mäkejä.
Tai siis Makeja!

Jokaisella tuntuu olevan myös tarina suomalaisesta naapurista/ työkaverista/ tuttavasta. On Matti joka ei puhu vieläkään englantia ja sitten tietysti se mies, joka on taitava korjaamaan tavaroita/ rakentamaan taloja/ kalastamaan/ metsästämään/ jne. On pitkää, on lyhyttä; on hiljaista, on puheliasta. Eräs suomensukuinen tuttavamme mainitsi, että hänen isoisänsä oli ollut vaitonainen koko ikänsä, kunnes vanhoilla päivillään alkoi kertomaan tarinoita Suomesta. Tuttavamme suurena haaveena nyt eläkkeelle jäämisen kynnyksellä on päästä käymään ensimmäistä kertaa Suomessa. Toisena suurena haaveena on tietysti omatekemä rieska - mummi kun niitä aikoinaan paisteli ja ne olivat niiin herkullisia. Suu mauskuttaen pyysi minua hankkimaan sen oikean rieskan ohjeen - harmi vain että kyseessä oli etelän mummi ja täten pikkupojan suussa ei ollut lättänä Lapin rieska vaan etelän limppumaisempi versio. No, eiköhän se sekin onnistu.

9 kommenttia:

 1. Meiltäpä Joutsenosta saapi sitä OIKEETA rieskaa :) ja justiinsa oli lehessä ohje miten voi sähköuunissa tehä rieskaa. Voin yrittää ettiä sen jos tarviit?
  -kaisaO-

  VastaaPoista
 2. Jee ihanaa lukee (tosi)tarinoita ulkomailta :D
  Saila

  VastaaPoista
 3. Jos on hollilla Kaisa niin antaa tulla!

  VastaaPoista
 4. Hahah, eli kamera mukaan jos joskus Tbayhin eksyn! Kartasta kerran katselinkin paikannimiä ihmetellen. Samaten aina on huvittava kuulla englantilaisittain lausuttuja sukunimiä, kuten Maunula etc...:D

  VastaaPoista
 5. Kamera ehdottomasti mukaan! Ja jos jossain on suomihenkinen kauppa niin ei muuta kuin suomeksi kyselemään!

  Mun nimi kun on vähän erikoinen niin yleensä saan palvelua näin... have a nice day, Miss.... hmm.... ... have a nice day Maria!

  VastaaPoista
 6. Siis oikeestiko saa suomeksikin palvelua! No jestas :D
  Mun poikaystävä tiesi Hoito-ravintolan, oli kuulemma joskus käynytkin siellä. Kyllä se maailma vaan on pieni :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä kyllä! Esim. Hoito (kaikki tarjoilijat ei tosin puhu Suomea), Finntastic, Finnport, Scandinavian Deli (tai joku)... leipomoitakin löytyy kaks Kivela bakery ja Harri bakery!

  VastaaPoista
 8. Sattumalta tänne blogiin eksyin. Thunder Bayssa asuu enoni perheineen, ovat asuneet siellä 1950-luvulta saakka. Olemme siellä monesti vierailleet, ikävä on kova!Hoito pannareineen on MUST!

  Tsemppiä ja pidä Suomen lippu korkealla.

  VastaaPoista
 9. Moi vaan!

  Tervetuloa uudelleenkin. Hoitossa tulee käytyä aina silloin tällöin jos olemme aamusella Thunder Bayssa.

  VastaaPoista