maanantai 2. toukokuuta 2011

Pyykkäys ja mikä siinä mättääJos pitää valita niin pyykkäys on minun lempikotityö. Ensin ne lajitellaan, sitten pestään, ripustetaan kuivumaan ja voilà, taas on päälle pantavaa! Ja mikäs sen mukavampaa!

Täällä pyykinpesu aiheuttaa kuitenkin välillä harmaita hiuksia. Valikoimissa on niin sivustatäytettäviä kuin päältätäytettäviä pesukoneita, joista jälkimmäiset eroavat suomen koneista siinä, että ne ovat oivia vaatteiden rei'ittämisessä. Kyllä!


Päältätäytettävissä koneissa on keskellä "tappi", jonka tarkoituksena on pyöriä ja tärisyttää vaatteita, niin että ne liikkuvat koneessa.Olemme asuneet nyt kahdessa asunnossa, jossa on ollut valmiina päältätäytettävä pesukone. Tuloksena on reikiä vaatteissa paikoissa, joihin niitä ei yleensä tule. Eli siis vaikkapa keskellä paidan etumusta eikä siis missään sauman kohdalla. Onko minun euroopasta tuodut vaatteet jotenkin liian hepposia paikallisille koneille?! (Samassa tehtaassa ne varmaan kiinassa tehdään kuitenkin...). Tässäpä meidän pesukonetorni.Olen siirtynyt siis käyttämään pesupusseja myös rakkaimmille paidoille ja suosiolla valitsen omille vaatteilleni aina hienopyykkiohjelman. Kaikkia vaatteita en kuitenkaan laita pesupusseihin, joten esimerkiksi tänäänkin huomasin, kuinka suht uusissa legginsseissäni on ammottava reikä!Valittelin tätä paikalliselle ystävälleni ja hän ei ollut koskaan huomannut tällaista ilmiötä. Aivan samanlainen (joskin uudempi) päältätäytettäva hänelläkin kellaria komistaa. Mitä minä teen siis väärin...

Sen verran kyllä tiedän, että jos joskus täällä ihan omaa konetta lähdetään ostamaan niin se tulee olemaan sivustatäytettävä. Maksaa varmasti itsensä takaisin pidemmällä aikavälillä, kun ei tarvitse olla ostamassa uusia vaatteita reikäisten tilalle...

Sanasen tai kaksi voisin myös sanoa paikallisista pyykinkuivaustelineistä. Ostimme viime vuoden puolella uuden telineen, joka hajosi viimeksi kun pesin pyykkiä vähän isomman lastin. Nyt käytämme vuokranantajan perinteistä mallia, joka on ensinnäkin todella pieni, ei kestä kovin paljoa painoa eikä mielestäni ole edes käyttäjäystävällinen ripustusvaiheessa. Tuonne alas minä siis sukat kyykin...


Kaupassa oli tarjolla kyllä jos minkälaista pyykkitelinettä (joskaan mielestäni mikään ei ollut yhtä kätevä kuin mitä meillä Suomessa on), mutta mites kun hinnat alkaa pyöriä 40-70 dollarin pinnassa... 30-50 euroa pyykinkuivaustelineestä on minun mielestä hieman kallis, varsinkaan jos vekotin ei montaa kuukautta pysy pystyssä.

P.S. Tässäpä vielä lopuksi piristykseksi purkki, joka pitää sisällään pyykinpesupulverin.


Pyykkäilemisiin!

4 kommenttia:

 1. Kylläpä muuten tulee näistä sinun jutuistasi niin elävästi mieleeni au pair -aikani Kaliforniassa kymmenen vuotta sitten! Just ainakin tuo pyykkikonesysteemi oli yksi asia, mitä kovasti silloin ihmettelin. Nuo päältä täytettävät mallit jättivät vaatteet tosi ryppyisiksi.

  VastaaPoista
 2. Aika kumma juttu miten eri maissa on erilaiset koneet, vaikka samat yritykset niitä kuitenkin valmistaa... Omaa, Piian vanhaa, Katjan nykyistä pesukonetta lämmöllä muistaen. <3

  VastaaPoista
 3. Eäääärgh. Anoppini hehkutti viimeviikolla ostaneensa meille ikioman pyykkikoneen ja kuivausrummun, ettei pyykkitupaa tarvis käyttää (maksaa tuhottomasti aina syöttää kolikoita sinne) ja äsken katoin ku työmiehet tuossa pihalla oli purkamassa sitä tuosta peräkärrystä... kyllä. Se on tuollainen päältä täytettävä pystyssä oleva... Minua pelottaa Seppälästä ostettujen puuvillasukkahousujeni puolesta.

  VastaaPoista
 4. Ehkä tämä riippuu vähän koneestakin, koska nyt täällä taas kone ei ole rikkonut mitään (vain itsensä.. heh). Laitan kyllä alusvaatteet ja vaatteet, joissa on joitain koristeita, aina pesupussiin.

  VastaaPoista