tiistai 1. marraskuuta 2011

Kurpitsajuhla takana

Joillakin koristelu menee täällä vähän yli, yhdelläkin pihalla on varmaan 50 eri koristetta, "hautakiviäkin" varmaan lähemmäs kymmenen! Meidän koristelut rajoittuivat Allun äidiltä saamiin servietteihin, kahteen kovertamaamme kurpitsaan (minä tein perinteisen ja Allu erikoisemman), metalliseen kurpitsalyhtyyn, vanhaan Allun kätköistä löytyneeseen halloweenaiheiseen kynttilään sekä tavallisiin kynttilöihin. 


Tunnelma oli mielestäni parempi kuin pihoilla, joista näkee, että rahaa on palanut koristeihin!

Valitettavasti (kuten oli ennustettu) lapset eivät juurikaan eksyneet meidän syrjäkadulla olevalle pihalle, vaan keskittyivät muiden katujen karkkiantimiin. Näimme ikkunasta, kuinka eräässä talossa, joka on eri kadulla, ovi kävi ahkeraan.

Iso osa lapsista taitaa kiertää vanhempiensa kanssa autolla keppostelemassa... Eikö ole ärsyttävää pukkautua aina autoon takaisin? Olisi hauskempaa käydä iltakävelyllä ja moikkailla muita matkan varrella, vertailla asuja. Ne harvat, mitä meillä kävi, olivat liikkeellä jaloin.

Täällä on ollut tapetilla halloween kouluissa. Joissakin kouluissa on tavallista, että lapset ja opettajat pukeutuvat halloweenina myös kouluun. Osassa kouluja tämä on kuitenkin kiellettyä, syynä "oppiminen jää vähälle kun lapset keskittyvät asuihin". Radiossa sanoi asiantuntija fiksusti, että nokkela opettaja kääntää tilanteen edukseen. Pelottavista asuista voi esimerkiksi johtaa keskustelun pelosta ylipäätään, mitkä asiat pelottavat ja miksi.

Naamiaisasuja näin kyllä eilen ihan mukavasti. Näin kun noita pujahti apteekkiin ja kuinka lihatiskillä oli lihamestarilla käynyt vahinko - iso veitsi oli päässä! Hyvin näytti hommat sujuvan tästä huolimatta.

Mukava Halloween vaikka ovi ei käynytkään kovin tiuhaan tahtiin! Nyt kun keksisi mihin ujuttaa kaikki ylimenevät karkit... Onko ottajia?

4 kommenttia:

 1. Meillä kävi kolmisenkymmentä lasta naamiaisasuissaan oven takana. Kaikkien vanhemmat odottivat tiellä tai tulivat ovelle lasten kanssa, hetkeksikään ei jätetty vartiotta. Miten mahtoi oma äitini aikoinaan uskaltaa päästää minut virpomaan kaverin kanssa pitkin naapurustoa? Ja joo, autollahan sitä toki liikutaan, ovelta toiselle. Pimeällä käveleminen on vaarallista, sillä heijastimia kukaan ei ole ainakaan täällä vielä keksinyt käyttää.

  VastaaPoista
 2. Monet asiat mitkä Suomessa on ihan normaaleja ovat täällä ihan vastuuttomia. Esim. virpominen ilman aikuisen valvontaa, lapset kävelee kouluun ihan yksinään, lapset/raskaanaolevat käyvät saunassa, vauvan voi laittaa talvellakin pihalle päivätorkuille ja vieläpä ilman valvontaa... Ehkäpä voitte siellä Suomessa olla onnellisia, että ehkä siellä on sitten vähän turvallisempaa kuin täällä.

  Paitsi tietenkin heijastimien suhteen... Mulla kun niitä on niin ihmiset kyselee suut ammollaan että mikä toi on. Pitäiskö meidän aloittaa kampanja... Heijastin - halpa henkivakuutus.

  VastaaPoista
 3. Tämä juttu sai minut melkein ikävöimään sitä aikaa, kun olin au pairina Kaliforniassa. Jotenkin se kiitospäivän ja Halloweenin aika oli kivan tunnelmallista... Tosin kyllähän täällä Suomessakin tällä hetkellä on sää melkein kuin siellä. Lunta ei näy eikä kuulu!

  Ja täytyy tässä vielä samalla taas sanoa, että kyllä tämä siun blogisi on ihan huippu! Tosi kiva on aina käydä lukemassa juttujasi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan Marjatta!

  Allu veikkaa, että meille tulee lumi vasta vähän myöhemmin kun asumme Superiorjärven vieressä. Tänään vähän sataa ropisi kun kävelin töistä kotiin.

  VastaaPoista