perjantai 4. marraskuuta 2011

Ruokalista

Mitä aion syödä ja juoda Suomessa ollessani:

- friteeratut/paistetut muikut
-> Mun lemppariherkkua en ole tähän mennessä nähnyt täällä. Näillä mailla tuoretta kalaa ei välttämättä muutenkaan näy kauheasti (siis ei ruokakaupassa ole välttämättä kuin pakastettua ja "tuorekin" on pakastettu ja sulatettu kertaalleen).

- savustettu lohi
-> Kylmäsavustettua lohta saa kyllä täältä, mutta vain pakasteena. Thunder Bayn ja meidän välillä on eräs paikka, josta saa ostettua tuoretta savustettua kalaa. Olemme tähän mennessä kokeilleet savustettua siikaa. Ehkäpä ensi kerralla ostamme lohta. Hinta on kyllä aika suolainen!

- piimä
-> Täällä on kyllä jotain salaperäistä buttermilkkiä, mutta en ole siihen vielä tarkemmin tutustunut ja epäilen, ettei se ole piimää!

- ruisleipä
-> Ruispalat, ruispuikulat, jälkiuunileipä, ruisnappiset, reissumies, ruislimppu. Unelmissain aina. Thunder Baysta saa kyllä Finn Toasteja, jotka ovat vähän kuin ruispuikuloita mutta pyöreitä. Eivät ole halpoja, muistaakseni $4/2,85 € per 4 leipää (siis yhteensä 8 palaa).

- viili
-> I <3 viili. Thunder Bayn Hoito-ravintolassa mainostetaan kyllä muistaakseni viiliä, mutta en ole koskaan sitä siellä maistanut.

- rahka
-> En ole mikään rahkan suurkuluttaja, mutta toivoisin sitä täällä kuitenkin olevan. Rahkapiirakat ja itsetehty marjarahka jälkkäriksi olisi kyllä hitti mulle nyt.

- veriappelsiini-lime jaffa
-> Kiva kirpsakka maku, jota täältä en ole vielä löytänyt. Limpparit on yleensä aika makeita täällä.

- oltermanni
-> Kanadassa juusto on mun mielestä kalliimpaa ja sitä ostetaankin yleensä vähän pienemmissä pakkauksissa. Juustohöylää täällä ei yleisesti käytetä (olen kyllä nähnyt joillain olevan) vaan yleensä juusto leikataan veitsellä. Kanadassa perusjuustoja ovat muuten cheddar (ei siis sellainen mitä on hampurilaisen välissä vaan parempi, kylläkin hyvin oranssi väriltään) ja mozzarella (ei samaa mitä Suomessa on mozzarella, sellasta tavallisempaa... jos Suomessa on mozzarellajuustoraastetta niin siis sellaista).

Ja Lapin herkut:
- verimakkara
-> Mun lempparikouluruoka. Tätä, muusia ja puolukkahilloa!

- kuivaliha
-> Lappilainen kuivaliha valmistetaan poronlihasta (valmistetaanko muusta?). Todellista herkkua minulle. Täällä on kyllä kuivattua naudan lihaa (beef jerky), mutta se ei vedä vertoja tuolle auringossakuivatulle herkulle.

Oi voisin kirjoittaa vaikka oodin näille suussa sulaville Suomen antimille!

6 kommenttia:

 1. Tehään kyllä meillä tuota verimakkaraa!!!! Nami!

  VastaaPoista
 2. Mulle on tullu täällä kauhia himo suomalaisiin marjoihin! Tällä viikolla olen juhlinut Helenan tekemällä puolukkahillolla ja hilloilla. Pitääpä tehä ens viikolla sitä jauheliha-kaali-porkkana-sipuli -ruokaa puolukkahillon kera. Siihen kyytipojatki makaronia ja avot.

  VastaaPoista
 3. Mie oon muuten muuttamassa Dubliniin viikon päästä! Siks oonkin nyt päättäny tankata juurikin noita mitä siunkin listassa on :D Mietin tässä just, että veiskö glögitiivistettä yhen pullon mukana, ku luultavasti oon joulunkin siellä.. Nyt jo ahistaa ajatus olla ilman ruisleipää ja piimää (Gefiluspiimä = paras) :/

  Kaisa O

  p.s. tätä siun blogia on muuten tosi hauska lukea..mietin jo, et pitäskö itekin yrittää sitten sieltä Irlannista.. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla onkin (ruotsalaista) puolukkahilloa, mitä olen ostanut Thunder Baysta. Tein Jenni myös tuota jauheliha-kaali-yms -juttua ja oli herkkua!

  Kaisa: OHHOH! Mitäs teet Dublinissa? Mä suunnittelin joulun aikaan käyntiä Ikeassa glöginhaussa...

  Tämä on kyllä ihan mukavaa puuhaa tämä blogin kirjoittelu. Mielelläni kuulisin myös tarinoita sieltä Irlannista että ei kun blogi pystyyn! :)

  VastaaPoista
 5. Nälkä tuli tätä lukiessa. Sorruin tänne,koska luin yhden puolitutun "meikki,laukku, kenkä ja kenkä blogia". Kaipasin jotain aitoa ja sitä täällä on. Leun tätä usein, vaikka en kommentoikaan.

  VastaaPoista
 6. Hei Anonyymi!

  Tervetuloa vaan uudestaankin :)

  VastaaPoista