maanantai 14. marraskuuta 2011

Pihakuusi, pukki ja myös ne välkkyvät

Meidän viime vuoden ainokainen joulukoriste, Herra Hirvi, kietoutuneena kauden kuumimpaan asusteeseen. 

Joulunodotus alkoi täällä heti Halloweenin jälkeen. Telkkarissa mainostetaan jo lahjaideoita, koristeita ja muita jouluhärpäkkeitä. Joulukoristeet ovat täällä melkolailla toista luokkaa Suomeen verrattuna. Niitä taidetaan paraikaa laitella pihoille, nyt kun Halloweenkoristukset ovat saatu pois. Jotkut laiskemmat saattavat jättää jouluvalot koko vuodeksi, tosin eivät pidä niissä valoja kuin talvella.

Koristusten määrässä enempi on parempi. Mikä Suomessa olisi vähän liikaa niin täällä onkin vasta liian vähän. Pihalla voi olla vilkkuvaa, välkkyvää ja erinväristä. Ja vielä porot, reki ja joulupukki tähän lisäksi, ettei vain jäätäisi naapuria huonommaksi. Miksei myös pumpattu lumiukko vaimoineen, muutama "karkkikeppi" sekä varmuuden vuoksi vielä muutama poro.

Tähän vaadittaisiin kyllä kuvia tai video, koska niitä koristuksia ei osaa hillitympi suomalainen edes kuvitella!

Ottawassa on eräs katu, jossa lähes jokaisella talolla on aivan ylitsepaisuvat koristukset. Kävimme siellä kun olimme joulun Kanadassa eli vuonna 2008. (Jännästi parilla talolla ei ole juuri mitään, varmaankin vastaiskuna muille!) Jospa tänäkin vuonna pääsisin sinne, voisin ottaa teille muutaman kuvan.

Törmäsimme ystäväämme ostoksilla ja hän oli järkyttynyt, kun kuuli, ettei meillä ole mitään ulkojouluvaloja. (Itseasiassa en tiennyt edes tuon pienen kuvan jouluvalon olemassaolosta mitään ennen kuin löysin sen tänään etsiessäni hirveä!) Ajattelimme kyllä ostaa jotkut jouluvalot, mutta minun suunnitelmien mukaan se laitetaan pihalla olevaan pensaaseen, eikä talon räystääseen, kuten täällä on tapana. Paljon helpompaa eikä tarvitse ostaa kiinnikkeitä. Allu kyseli varovaisesti, voitaisiinko laittaa myös keittiön ikkunaan valot... Eiköhän se ole vielä sopivaa, kunhan ne eivät vain välky! Herra Hirvi voi pitää asusteensa...

2 kommenttia:

  1. Hmm, satutko tietämään mikäs katu Ottawassa on kyseessä? Tai missä päin kaupunkia? Sehän pitää käydä ettimässä :)

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Olemme itse käyneet Orléansin Taffy Lanella. Allu veikkaa kuitenkin että samantapaisia katuja löytyy muualtakin Ottawasta.

    VastaaPoista