keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Jätä viesti vastaajaan...

Tässäpä vaikean takana ollut kännykkäni!

Jos minun kohdalle osuu puhelinvastaaja, ensimmäinen reaktioni on panikoida ja lopettaa puhelu. Normikanadalainen kuitenkin läpättää luuriinsa sujuvasti terveiset ja muistaa sanoa nimensä, puhelinnumeronsa ja kaikki muut tärkeät ja olennaiset asiat. Minä kirjoitan paperille ja soitan uudestaan, jos on pakko jättää viesti. Jos kyseessä on kännykkä, lähetän ennemmin viestin. Tämä on mielestäni ihan normaali tapa toimia pelottavien puhelinvastaajien kohdalla. Jos joudun joskus ex tempore jättämään viestin jollekulle niin siitä tulee yleensä aika kamala. Minun silmääni kanadalaiset ovat siis sujuvia puhelinvastaajien käyttäjiä!

Monella työpaikalla (esim. Allun töissä) täytyy vastaajaviesti nauhoittaa joka päivä. Eli siis näin: "You have reached Allu XX, (tähän ammattinimike). Tänään on perjantai 25. marraskuuta. Olen toimistolla koko päivän, mutta en ole juuri nyt pöytäni ääressä. Ole hyvä ja jätä nimesi ja numerosi niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian". Työpaikalla saattaa olla myös puhelinvastaajapoliisi, joka soittaa ihmisten puhelimiin ja testaa onko viesti varmasti vaihdettu oikeaksi. Onko Suomessa tällaisesta kuultukaan?

2 kommenttia:

  1. Meillä töissä vastataan puhelimeen samalla kaavalla: "Hello. Thanks for calling Stitch It, this is Raisa speaking. How may I help you?"

    En ole koskaan vielä nostanut luuria... Tosin pomo sanoi, että jos koulusta valmistuttuani haen heille ihan oikeasti töihin, tulee minun tehdä tuokin homma, eli vastata puhelimeen... NIIN ja soittaa tarvittaessa asiakkaille (jotka ei useimmiten vastaa puhelimeen) niin pitää sitte PUHUA siihen vastaajaankin se viesti. Pelottaa ajatuskin.

    VastaaPoista
  2. Moi Yuukkis!

    Mua ei kyllä haittaa vastata puhelimeen, puhelinvastaajat vain pelottavat kun se viesti tallentuu sinne ja sitten ne voi kuunnella sen useaan kertaan ja naureskella minun tönkköilylle. :D

    VastaaPoista