keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Luurin päässä

Mullapa soi äsken puhelin! Juu! PUHELIN! Ihkaoikea KÄNNYKKÄ!

Tähän ihmeeseen on päästy näin:

Kuulimme kaveriltamme toisesta palveluntarjoajasta, joka ei velota kaukopuhelumaksuja ollenkaan Kanadan sisällä. Lisäksi heillä ei ole määräaikaisia sopimuksia. Puhelin täytyi hankkia heiltä (täällä Thunder Bayn alueella ei ole vielä heillä käytössä sim-kortteihin pohjautuva verkko, joten meidän puhelimet eivät käyneet), mutta heidän perussamsunginsa (mielestäni näytti samalta kuin toisen firman) hinta oli vain $75/55 euroa. Kaiken huipuksi meidän ei edes tarvitse oikeastaan maksaa puhelimista mitään vaan heillä on tällainen systeemi, että jokaisesta laskusta 10 % menee puhelimen maksamiseen. Jos vaihtaa toiseen liittymään silloin joutuu tietenkin maksamaan jäljellä olevan summan. Sopii minulle! Jos taas ei vaihda niin periaatteessa ei ole joutunut maksamaan puhelimesta mitään! Puhumattakaan siitä, että tämän firman puhelin maksaa alle puolet mitä paikallisen puhelinyhtiön sama kännykkä... Hah!

Pakettimme maksaa $35 - n. 26 e/ kk ja siihen sisältyy 150 minuuttia puheluita sekä rajoittamattomat tekstiviestit Kanadan sisällä. Lisäksi meidän väliset puhelut ovat ilmaisia sekä kaikki puhelut illalla ja viikonloppuina. Eipä pöllömpää!

Marssimme siis pari viikkoa sitten ollessamme Thunder Bayssa kyselemään liittymää. Thunder Bayssa oli kaksi paikkaa, jotka myivät näitä liittymiä. Molemmista oli puhelimet loppu! Pettymys.

Viime lauantaina suuntasimme taas Thunder Bayhin ja puhelinkaupoille. Jälleen oli puhelimet loppu ensimmäisestä kaupasta... vaan toisesta kaupasta löytyi näitä perusmallisia samsungeja ja kaikki muut olivat loppu. Kaupat tehtiin! Nyt ongelmana on tietysti se, että kun molempien kännykät ovat samaa mallia niin niiden erottaminen toisistaan onkin välillä haastavaa... Eipä sillä että kumpikaan välttämättä muistaisi puhelintaan raahata mukana, melko hyvin unohtui se tuona 7 kk tauon aikana!

Ring ring!

P.S. Muuten emme ole tekniikan kanssa yhtä onnekkaita, meillä ei nimittäin vieläkään ole nettiä... Ehkäpä huomenna tai ylihuomenna, peukut pystyyn, että asentajamies on armollinen! Tutkimme jo että vaihdammeko firmaa kun ei sitä nettiä ala kuulumaan...

5 kommenttia:

 1. Hei! Eksyin blogiisi omien puhelinsähellysteni takia, mutta sepä osoittautuikin onnenpotkuksi. Olen täällä TB:ssa paikallisen suomalaislehden toimitusharjoittelijana ja mietin, että olisi tosi kiva haastatella sinua lehteen Kanadan kokemuksistasi joskus kun osut tännepäin, jos se sinulle vain suinkin sopii. Ilmoittele ihmeessä mitä mieltä olet! Ja hei, onnittelut puhelinliittymistä. Jos vaikka ei haastattelu innostaisikaan, niin vinkkaa toki minkä firman kautta kännykkäpulma ratkesi... Terkuin Anna-Leena, annaleenapyykonen AT gmail.com

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Mä olen pari vuotta Ottawassa asustellut suomalainen ja löysin blogisi sattumalta surffaillessani täällä intterneetin ihmeelisessä maailmassa.
  Onpa kiva lukea jonkun toisen kanadankokemusista ja vielä suomeksi! Jeejee =)
  Terkkuja Ottawasta!!
  Lotta

  VastaaPoista
 3. Moi Anna-Leena sekä Lotta!

  Tervetuloa vaan molemmille lukemaan! Laitoin sinulle Anna-Leena sähköpostia haastatteluista sekä puhelimesta. Muillekin tiedoksi että liittymämme ovat Koodo Mobilelta.

  Lotalle vinkkiä että Alluni sattuu olemaan juuri Ottawasta ja olemme tulossa sinne päin kiitospäiväksi eli voisimme vaikkapa treffata kahvittelun yms merkeissä!

  VastaaPoista
 4. Jee, kuulostaa hyvältä!
  Sähköpostia vaan kehiin kun olette tulossa niin järkätään treffit =)

  t. Lotta

  VastaaPoista
 5. Lotta, laitatko minulle sähköpostia osoitteeseen squirrelsareok (AT) gmail (PISTE) com niin saan sinun sähköpostiosoitteen!

  VastaaPoista