lauantai 28. toukokuuta 2011

Postilaatikolle tieni pitkä käyAjattelin nyt hieman valoittaa enemmän tätä meidän postilaatikkoasiaa. Eli meille ei tuoda postia kotiin vaan me ja muut naapurimme käymme hakemassa postin kauempaa erillisistä postilootista, jotka sijaitsevat matkan päässä kadun varressa. Osoitteemme on siis tämän postilokeron osoite eikä katuosoite. Kävin siellä yhtenä päivänä kävellen ja kellotin ihan ajan. Reissu kesti 50 minuuttia ja mielestäni kävelin melko reippaaseen tahtiin.Tämä on siinä mielessä hassua, että asumme kuitenkin ihan kaupungin sisällä (sainhan minä sen kirjastokortinkin!), että miksei "meille asti" tuoda postia. Pitäisi varmaan kysellä naapurin rouvalta, että onko posti haettu lootista jo pidempään vai jopa aina. Vuonna 2007 asuimme enemmän keskustassa ja siellä saimme postin ihan ovelle asti.

Hauska yksityiskohta on se, että meidän boksin numero on 31, joka ei millään tavalla vastaa postiluukuissa olevia numeroita. Postimiehellä täytyy varmasti olla jokin ihme kaavio, jonka perusteella hän tietää mikä on kenenkin. Täällä Kanadassa ei myöskään tehdä muuttoilmoitusta postille samalla tavalla. Olisimme voineet rekisteröidä osoitteemme postiin, mutta se oli melko kallista (enkä n. 70 dollaria) eikä sillä kuitenkaan saanut postin edelleenlähetyspalvelua. Ilmaiseksi pääsee siis jos vain ilmestyy jonnekin ja alkaa saamaan siellä postia.

Postilaatikot ovat täällä melko pieniä. Siksipä tässä lootasysteemissä on isompia lootia, jonne postimies voi laittaa isommat kirjeet tai pienemmät paketit. Onkin aina mukava yllätys kun omasta lootasta löytyy isomman lootan avain!Allun isovanhemmat asuvat 4700 asukkaan paikkakunnalla täällä Pohjois-Ontariossa, joskin idässä. Olen joskus ihmetellyt heidän osoitettaan, jossa ei ollut mitään katuosoitetta. Kävi ilmi, että koko kylä (kaupunki?) hakee postinsa keskitetystä paikasta. Kyseessä on siis ihan kaupunkimainen paikkakunta, missä talot ovat vieri vieressä eikä mikään maalaispitäjä. Kyllä siinä postimiestä laiskottaa... Mietin vain, että minkäköhänlainen huuto ja metakka nousisi pystyyn Suomessa, jos posti ilmoittaisi, että pohjoisen pitäjissä ei enää tuodakaan postia laatikkoon... Sanokaapa te!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti