sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Pikaisesti ruokaa

Pikaruokakulttuuri on paljon vahvemmin täällä esillä kuin Euroopassa. Jos Suomessa Heseen tai Mäkkäriin menevät teini-ikäiset ja nuoret aikuiset niin täällä Mäkissä istuu myös mummo ja pappa, ja ihan kahdestaan! Erehdyimme kerran sunnuntaiaamuna käymään McDonaldsissa ja koko tupa oli täynnä eläkeikäisiä. Ensin kirkkoon, sitten pikaruokapaikan aamiaiselle!


Tässä Wendy's -ketjun pieni ja keskikokoinen juoma. Pieni menisi Suomessa jo lähes isosta juomasta ja noita keskikokoisia jättiläisiä puolestaan ei meilläpäin tunneta ollenkaan. Otin keskikokoisen kun en muistanut, että täällä on pienikin ihan riittävän kokoinen. Isointa törppöä voisi sitten varmaan käyttää vaikka sadevesisaavina!

Hampurilaispaikkojen suosiota läpi ikäkausien voisi selittää ihan sillä, että kun Suomessa avattiin ensimmäinen McDonalds vuonna 1984 niin Kanadassa ensimmäistä Bic Mäkkiä nautiskeltiin jo vuonna 1967. Pikaruoan himoissa on myös aika paljon valinnan varaa: Kanadassa on ainakin Wendy's, A&W, Dairy Queen, KFC, Harvey's, Taco Time, Pizza Pizza, Domino's, Subway, Taco Bell sekä Burger King. Täällä 8000 asukkaan Drydenissa on McDonalds, A&W, Tim Hortons, Dairy Queen, KFC ja Subway eli ei täälläkään ilman hampurilaista tarvitse olla.


Tässä A&W:n seinämaalauksessa esitellään alkuperäisiä Drive-in -ravintoloita. Autolla päräytettiin ravintolan pihaan ja hehkeät tarjoilijat kipsuttelivat hakemaan tilauksesi ja toivat ruoan. Kätevää! Joissain paikoissa tarjoilijoilla oli rullaluistimet, joilla he pääsivät liikkumaan nopsaan autojen ja sisätilojen välillä. Erotuksena siis näihin Drive-Inneihin kaikki nykyiset autokaistat ovat nimeltään Drive Thru/Through.

Ylivoimasesti suosituin pikaruokapaikka on Tim Hortons, joka on kahvilatyyppinen. Aamuisin jono Drive Thru -kaistalla on pitkä, kaikkien on pakko saada Timpan kahvia ja sassiin!

4 kommenttia:

 1. Taalla Frederictonissa tuli muuten kaytya testaamassa paikallinen makki (McDonalds, tai vaihtoehtoisesti "McDicks" niinkuin paikalliset nuoret sita kutsuu. Juustohampparin maku oli ihan erilainen suomalaiseen verrattuna (sampyla oli vaaleampi, pehmeampi ja makeampi), ja sen olen huomannu, etta taalla ranskanpotuissa ei ole laheskaan niin paljon suolaa kuin meilla Suomessa.

  Tim Hortons kahviloitahan on useampi. Poikaystavani mukaan liki kymmenen tassa pikkukaupungissa. Itseasiassa vieressani poydalla on joku jaateepullo, joka on ostettu Timpan kahvilasta. :D

  VastaaPoista
 2. Moi! Mitenkäs Kanadan reissu on mennyt? Oletko pitkäänkin?

  Meillä täällä 7000 ? asukkaan pikkukaupungissa joudumme tyytymään vain yhteen Timpan kahvilaan... :D

  VastaaPoista
 3. Reissu on mennyt hienosti ja viihdyn erittain mainiosti taalla. Haluaisin jo nyt muuttaa tanne, mutta koulu ensin Suomessa. Kaynkin vain tata tutkintoa enaa vuoden (valmistumiseen asti) ja koitan sitten tanne paasta Family Classin avulla.

  Nyt oon taalla kuitenki vaan 8. heinakuuta asti. Vetta sataa ja melkein jokainen paiva on pilvinen. Johtuisikohan tuosta alle 100 km paassa olevasta atlantista.

  Taa kaupunki on Rovaniemen kokoinen asukasluvultaan, eli n. 60 000 asukasta. Ehka siksi kahviloita on niin paljon :D

  VastaaPoista
 4. Täällä on ollut ihan mukavan lämmintä, välillä jopa liian kuumaa. Harmi kun tää Kanada on niin iso maa, muuten olis voinut vaikka treffata nyt kun oot täällä! Mulla on kyllä pari kaveria New Brunswickissä (Saint John) että jospa mä joskus pääsen sinne vierailulle. Katoin ihan huvikseen niin meidän välimatka on 2731 km :D

  VastaaPoista