keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Torontossa... päivä 2!

Perjantaina pomppasimme ylös ja suuntasimme ylös aamupalalle. Isäntämme olivat kattaneet pöydän koreaksi bageleilla ja erilaisilla hilloilla. Puuro oli myös keitettynä! (Huh, onneksi ei muffinsseja!) Hyppäsimme aamupalan jälkeen taas metroon ja suuntasimme tällä kertaa kaupoille. Kävimme tutkimassa niin H&M:llä (ööh anteeksi mutta meillä täällä pohjoisessa ei ole tätä niin oli pakko käydä kun oli vieroitusoireita) kuin MEC:issä (Allun lempparikauppa).

Kävimme myös Batan kenkämuseossa (arvatkaa kenen idea! no ei ainakaan Allun!). Laitan täältä kuvia erikseen kun niitä on noin miljoona, enkä jaksa käydä niitä nyt läpi...


Sinne se katoaa!

Metro oli ihan kätevä menopeli Torontossa, vaikkakaan se ei ollut mielestäni yhtä selkeä ainakaan aluksi kuin Lontoon metro. Linjoilla oli värikoodit, mutta näitä ei käytetty kuin kartoissa että metroasemalla joutui kuitenkin pähkäilemään mihinkäs sitä pitikään mennä. Metromatkan pystyi joko maksamaan käteisellä ($3/ 2,30 €) tai ostamalla automaatista poletteja (hinta oli alhaisempi kun osti useamman). Kummallista oli mielestäni se, kun lipusta ei saanut automaattisesti lappua vaan piti erikseen ottaa vaihtolippu jos sellaista tarvitsi. Eikö metrossa ole tarkastajia? Eihän ne voi millään tietää kuka on maksanut jos monella kertalipun maksaneella ei ole lippua todistukseksi. (Bussissakin oli outo systeemi - vaihtolippu pyydettiin kuljettajalta, joka ojensi pinkasta lappusen.)

Illalla tapasimme Allun pari vanhaa kaveria panimoalueella ja söimme erinomaisessa Mill Street Breweryssä. Herkullisista vaihtoehdoista valitsin ankka- ja päärynäleivän, joka oli todella maittava. Join jopa pari olutta (!!) enkä irvistänyt... O-ou onko Kanada tehnyt minusta kaljanjuojan?! 

Panimoravintolasta löytyi myös pieni kauppa, josta sai ostaa erilaisia oluita. 


Kävimme kavereita odottaessa designjuttuja myyvässä kaupassa, josta löytyi myös Iittalaa! Panimoalue oli todella karismaattinen vanhoine tiilirakennuksineen ja harmitti, ettemme ehtineet tutkiskella siellä pidempään. Ensi kerralla sitten enemmän!Illan päätteeksi kävimme myös eräässä toisessa pubissa, jonka nimi oli osuvasti Betty. Allun mummin kutsumanimi oli nimittäin Betty (ja matkan tarkoitushan oli oli osallistua hänen hautajaisiinsa). Sitten metrolla nukkumaan!

4 kommenttia:

 1. Heheh, tulipa taas hekoteltua tuolle sun muffinssikommentille, kun just olin syömässä mun aamupalamuffinssia :D Ja tuosta H&M:sta, täällä Ottawassakaan ei sitä ole, uskomatonta mutta totta! Tosin, olen kuullut ilmeisen paikkansa pitävän huhun, että Sears poistuu Rideau Centeristä ja sen tilalle tulee H&M ... Sitä odotellessa!

  Mutta oli kiva lukea Torontosta, en ole sielä vielä käynytkään, mutta toivottavasti nyt kesällä pääsen jossain välissä :)

  VastaaPoista
 2. Toronto oli kyllä ihan käymisen arvoinen paikka!

  Kävimme myös GAP:issa, mikä on Allun mukaan Kanadan H&M. Mielestäni siellä oli kuitenkin huomattavasti kalliimpaa (esim. perushalpiskankaasta tehty simppeli mekko $90)... Olen kyllä pitkään ollut erikoistunut alennusmyynti-iskuihin sekä kirpputoreille että olen siinä mielessä hintarajoitteinen. :D

  Tosin ainakin Value Village -kirpputorilla alkaa hinnoittelu mennä jo vähän yli mielestäni. Esimerkiksi Joe Fresh (eli halpismerkki) -mekosta pyydettiin $15. Saman saisi varmasti alennuksesta ehkä jopa halvemmallakin.

  VastaaPoista
 3. Old Navy on Kanadan H&M!
  Sieltä saa vaikka kuinka paljon trikoopaitoja, jotka menettävät muotonsa kahden pesukerran jälkeen. Mutta hinta on halpa =)

  VastaaPoista
 4. Ai niin joo, en ole koskaan edes käynyt Old Navyssa! Olen ostanut kyllä kirpparilta yhden Old Navy -merkkisen mekon.

  VastaaPoista