lauantai 21. huhtikuuta 2012

Toronto, päivät 3 & 4

Lauantaina aamiaisen (kotitekoiset pannukakut ja muroja) jälkeen teimme superpyrähdyksen läheiseen ostoskeskukseen. Aikaa oli mahtavat puoli tuntia ja siinä ajassa sain ostettua itselleni uudet balleriinat ja mätsäävän laukun. Allu ei jäänyt minua huonommaksi vaan osti samassa ajassa itselleen hupparin sekä liivin muistotilaisuutta varten.

Allun mummi oli kuollessaan jo 93-vuotias ja hän kuoli jo aikaisemmin tänä vuonna. Hautajaiset pidettiin Ottawassa, missä hän asui vanhainkodissa pari viimeistä vuottaan. Hän oli kuitenkin suurimman osan elämästään asunut Torontossa, joten luonnollisesti Allun äiti siskoineen päätti pitää myös muistotilaisuuden siellä. Vieraita tulikin melko määrä, nimittäin ainakin 80 henkilöä! Muistotilaisuus oli kaavaltaan melko samanlainen kuin mitä Suomessa - papin puheita sekä virsiä. Allun äiti ja täti, Allu sekä hänen serkkunsa Janice myös sanoivat muutaman sanan. Allun mummista eli Bettystä oli esillä monta kuvaa niin nuoruudesta kuin uudempiakin. Esillä olivat myös hänen vanha nukke sekä sairaanhoitajakoulun diplomi.

Meillä oli Allun äidin toiveesta vähän värikkäämmät hautajaisvaatteet kuin yleensä.

Tilaisuuden jälkeen tarjolla oli virvokkeita ja kahvia sekä pieniä kolmioleipiä, kasviksia ja dippiä sekä monenlaisia jälkiruokaherkkuja. Muistotilaisuus pidettiin hautaustoimiston tiloissa ja heiltä tuntui olevan todella monta ihmistä auttamassa.

Muistotilaisuuden jälkeen suuntasimme isäntiemme kanssa läheiseen pubiin illalliselle. Allun äitin jalkoja vipatti kuitenkin jääkiekkoa katsomaan, joten emme viipyneet myöhään.

Sunnuntaina suuntasimme munakasaamiaisen jälkeen keskustan lentokentälle (Toronto City/ Billy Bishop Airport) ja vietimmekin siellä sitten vähän kauemmin kuin oli tarkoitus. Sumua oli nimittäin sen verran, että lentomme peruutettiin ja meidät buukattiin maanantaiaamun lennolle. Seikkailimme hetkeksi keskustaan ja söimme Casey's -nimisessä ketjuravintolassa ja päivän paras osuus olikin heidän Stacked sandwich - kanaa, pekonia, cheddarjuustoa, omenalohkoja ja seesaminsiemencoleslawta herkkuleivässä. Jonotimme paikkaa päivän muilta lennoilta, mutta palattuamme kentälle päätimme, että emme jaksa odottaa koko iltaa siellä. Suosiolla vaan maanantaiaamun lennolle! Suuntasimme siis takaisin Allun vanhempien tuttujen luo ja olimme yötä heidän vierashuoneessaan.

Neljän päivän matkasta tulikin sitten viiden päivän reissu ja menin suoraan reissusta töihin! Torontoon pitää päästä vielä uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti