lauantai 21. tammikuuta 2012

ScrapbookingPaikallisessa kirjastossa järjestetään aina välillä teemapäiviä ja tänään oli vuorossa scrapbooking eli "skräppäys" sekä korttien  teko samoilla tekniikoilla. Scrapbooking on siis minun nähdäkseni askartelua. Lätkäistään kuva paperille ja koristellaan se sitten hienoksi erilaisten papereiden ja koristeiden avulla.

Minä liityin korttien tekoryhmään ja kyhäsimme ohjeen mukaan kaksi korttia. Tuli ihan mieleen päiväkoti kun askarreltiin ohjeen perusteella! Oli oikein hauskaa ja on nuo kortitkin ihan nättejä. Lähdin ihan mielelläni tutkimaan, että mitenkäs tämä skräppäys maistuisi kun tuntuu olevan melko suosittua ajanvietettä naisten keskuudessa.Scrapbooking on siis siinä mielessä tosi hienoa verrattuna tavalliseen tylsään askarteluun, että sitä varten on vaikka lie minkälaista härpäkettä ja tarviketta. Tutustuin tänään niin moneen uuteen liimaamistekniikkaan että huh huijaa - tavallista liimaa ei kyllä käytetty! Käytin myös jotain ihme puhalluslaitetta, jolla sai tussista paperille pieniä pilkkuja. Ohjaajarouvalla oli myös leikkurilaite, jolla saa leikattua vaikka minkälaisia erilaisia kuvioita. Skräppäyksessä käytetään myös paljon leimoja, kuviollisia papereita ja erilaisia nauhoja. Rahaa tähän harrastukseen saa varmasti uppoamaan...

Tässä ei sitten ole mikään tavallinen kirsikka kuppikakun päällä vaan olen siihen laittanut kuulkaa hajua! Kaikenlaisia härpäkkeitä siis löytyy!

Apua, kohta liityn varmaan johonkin quilting-ryhmään. Quilt tarkoittaa siis peitettä eli täkkiä ja näiden tekemiseen on höyrähtänyt iso joukko (ainakin pohjoisontariolaisia) naisia. He siis valmistavat kerhoissa ja kotonaan tilkkutäkkejä (ei kudottuja vaan kankaasta). Minusta on hassua, että nimenomaan näiden peitteiden tekemisestä on tullut muoti-ilmio! Ovathan ne toki nättejä ja värikkäitä. Kuvia löytyy pilvin pimein kun googlettaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti