tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyys!

Tässäpä minä mallaan Thunder Baysta kirpputorilta löytynyttä supisuomalaista ylioppilaslakkia! Suomi löytyy täältä yllättävilläkin tavoilla. 

Vietin viime itsenäisyyspäivänkin Kanadassa, sillä olin silloin täällä vierailulla. Tänäkin vuonna juhlistin itsenäisyyspäivää katsomalla Linnan juhlat netistä (kiitos YLE Areena lähetyksestä koko maailmalle) hyvässä seurassa skypen välityksellä. Arvostelimme pukuja, niiden istuvuutta sekä pälätimme muista tärkeistä asioista. Valitettavasti emme olleet asianmukaisesti pukeutuneita eikä kädessä ollut kuohuviinilasia. Veikkailin, ettei töissä olisi ymmärretty, jos olisin ilmaantunut iltavuoroon pienessä juhlahiprakassa.

Ulkosuomalaisena isänmaanrakkaus korostuu. Kuuntelin aamulla tippa linssissä Finlandiaa sekä höystin työasuani (valkoinen paita ja mustat housut) sinisellä hiuslenkillä ihan tarkoituksella päivän kunniaksi. Töissä olen kuuluttanut ja luennoinut Suomen itsenäisyydestä ja itsenäisyyspäivästä ja juhlintaperinteistämme. Linnan juhlien selostaminen ulkomaalaisille on aina melko huvittavaa... Siis sit ne kaikki kättelee presidenttiä, siinä menee pari tuntia, juu tosi moni katsoo sitä, jne. Saan yleensä vähän kummastuneita katseita... Kotona luennointi on mennyt jo perille: Allu ymmärtää jo Linnan juhlien tärkeyden.

Koirat sen sijaan ymmärsivät itsenäisyyspäivästä yhtä paljon kuin komennoista poistua sylistä. Hah, kyllä virneet hyytyy niitten naamoilta kun huomenna Allu kuskaa ne eläinlääkäriin tarkastukseen!

Toivottaisin tähän kohtaan hyvää itsenäisyyspäivää, mutta kun aikaeron takia siellä kotosuomessahan on jo itsenäisyydet juhlittu! Minä jatkan juhlintaa täällä. Onnea Suomi!

P.S. Vilkaiskaapa Canadan Sanomien sivulta juttu suomalaisesta Sennistä, 5 v, joka muutti isovanhemmilleen syksyksi asumaan Thunder Bayhin. Aika rohkea tyttö!

3 kommenttia:

 1. Sennistä on näemmä kirjoittanut ystäväni Anna-Leena! En edes tajunnut neidin majailevan nyt Kanadan puolella, kunnes linkkasi tänään Facebookiin Finlandia-jutun CBSnewsin sivuilta :)
  (http://www.cbc.ca/news/canada/thunder-bay/story/2011/12/06/tby-finnish-flag.html)

  Teitä alkaa olla siellä niin monta, ettei ole enää mitään tekosyytä olla lähtemättä kurkistamaan Kanadan meininkejä.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen tuntenut olevani outo yrittäessäni selitellä, mistä Linnan juhlissa on kyse. Kanadalaisten mielestä ei ole kovin kiinnostavaa, ketä se pressa kättelee, tai mitä niillä vierailla on päällä. Kateeksi käy, että sait kavereidesi kanssa arvostella juhlamuotia, sehän siinä koko lähetyksessä on parasta.

  VastaaPoista
 3. Hanna: Anna-Leenan olemmekin jo tavanneet! Maailma ON pieni! P.S. Tervetuloa!

  Maiju: Olisi mahtavaa jos olisi oma pieni suomalaisyhteisö täällä niin voisi yhdessä katsoa linnan juhlat, jääkiekot sekä euroviisut! Tällä alueella on kyllä paljon suomalaissukuisia mutta suurin osa on kuitenkin syntynyt kanadassan niin ei heillä ole linnan juhlien asuarvostelusta hajuakaan...

  VastaaPoista