sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Muuttolintu eli talveksi etelään


No eipä me nyt niin kauhean etelään olla muutettu, vain 450 kilometriä!


Muutto on suoritettu onnistuneesti. U-Haulilla toimme tavarat tänne uuteen kotiin. Pakettiauton vuokraus oli melko edullinen kun vuokrasimme sen Thunder Baysta ja palautimme samaan paikkaan. Vuokraus maksoi $193/n. 140 € ja siihen sisältyi 875 kilometriä ja kolme päivää.

Meillä ei ole vielä nettiä, joten tämä blogin päivitys on jäänyt siis sen vuoksi. Onneksi kirjastonsetä opasti kuinka heillä on langaton netti ja voi tulla iltasella vaikka tuohon heidän parkkipaikalle jos tarvitsee käyttää nettiä ja kirjasto on kiinni. Puhelintakaan meillä ei vielä ole, harkitsemme tässä hankkisimme kännykät vaiko lankapuhelimen. Tavaroista on purkamatta vielä varmaan suurin osa, parhaimmassa kunnossa ovat keittiö, kylpyhuone sekä makuuhuone eli ne mitä eniten tarvitsee!

Etsi kuvasta kanadalainen.

Asumme nyt siis Thunder Bayn lähellä pienellä paikkakunnalla. Asukkaita on n. 1800; löytyy kauppa, kirpputori, rautakauppa, apteekki, jokatavarankauppa, kirjasto, LCBO eli paikallinen alko. Eiköhän näillä pärjätä kun se city ei kuitenkaan niin kauhean kaukana ole. Tähän mennessä kaikki paikalliset ovat olleet todella ystävällisiä ja valehtelematta jokaikinen kertoo mummostaan, isoisoisästään, äidistään, naapuristaan, yms, joka on suomalainen. Meidän vuokranantajan nimikin on ihan tälleen tutusti että Mikko! Itse Mikko ei kyllä puhu suomea, vaikka äitinsä suomalainen olikin.


Täällä Superiorjärven rannalla maisemat eivät ole hassummat! Huono puoli on keskustasta läpi menevä juna. Paikalliseen tapaan nimittäin junan saapuessa tasoristeykseen sen tulee tuutata varoituksena mahdollisille autoilijoille/jalankulkijoille. Sinänsä ihan hyvä juttu, vaikka melu onkin kova. Yölläkin junat tuuttailevat, ja voi kuinka ääni kulkeutuukaan kauniisti täällä laaksossa! Kuinkakohan kauan kestää ennen kuin junan tuuttaus on vaan mukava pieni taustamelu? Siellä kotopuolessa tiedetään varmaan sukuni hyvät unenlahjat, eli kyseessä saa olla aika iso ääni ennen kuin meikäläinen herää. Yössä ei onneksi kuitenkaan mene kuin pari junaa, että ehtii siinä junien välissä nukkua kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti