torstai 15. syyskuuta 2011

Haukkaa paahtoleipää ja reippaasti tunnille!

Olin tänään aamulla tunnin vapaaehtoisena paikallisella koululla. Koululla tarjoillaan lapsille aamupalaa vapaaehtoisten voimin. En ole ihan varma keneltä tulee rahoitus, koululautakunnalta vai lahjoituksina? Ruokailupaikkana oli liikuntasali, jossa oli pyörillä olevia pöytä- ja penkkiyhdistelmiä. Olin siis ainoa vapaaehtoinen ja minua opasti joku rouva, jonka muusta toimenkuvasta en ole ihan varma.

Tarjolla oli paahtoleipää (margariinilla tai hillolla), paahdettuja rusinabageleita tuorejuustolla (tavallinen tai mansikanmakuinen, täällä ihan normaali aamupalaruoka, minusta vähän kummallinen), muroja, juustotikkuja, vesimelonia sekä juomaksi maitoa ja kaakaota. Saattoi olla jotain muutakin, en nähnyt oliko toisella pöydällä muuta kun olin itse paahto- ja voitelusavotassa. Aloitin paahtamisen viisi yli kahdeksan ja paahdoin ja paahdoin ja paahdoin kunnes kello tuli viittä vaille yhdeksän. Heillä on sellainen paahdin johon voi syöttää leipiä ja ne matkustavat hitaasti eteenpäin, kunnes tipahtavat valmiina voideltavaksi. Eli laita leipä, voitele toiset, anna lapselle pinosta kolmannet, laita leipä taas... yms. Aamupala alkaa klo 8:30 ja yhdeksältä alkaa siis lapsilla koulu.

Lapsia koulussa on n. 160 joten kyllä siinä pieni hulinakin kävi. Tosi kohteliaita olivat lapset ja yksi kehaisi kaulakoruani. Menen ihan mielellään uudestaan jos vain vapaaehtoisista on pulaa!

2 kommenttia:

  1. Heippa,

    Tulin juuri kuulemasta sinun blogistasi Facebookin kautta. Mietin, että minun tarvitsee lukea sitä ajoittain, koska blogi näyttää mielenkiintoiselta. ;-) Jos kaikki on kunnossa täällä, muutan lopullisesti Kanadaan Quebeciin päin ensi vuosi.

    Kirjoittele ja terveisiä!
    Eetu

    VastaaPoista