maanantai 22. elokuuta 2011

Kanadan pimeät yöt


Eikös se Kanada ole aika pohjoisessa? Niinhän sitä luulisi. Totuus voi olla kuitenkin toinen... Esimerkiksi nyt me asutaan n. Pohjois-Ranskan korkeudella eli aika etelässä. Kuulumme silti Pohjois-Ontarioon. Ottawa puolestaan edustaisi Etelä-Ranskaa. Suomi on aikalailla Alaskan korkeudella. Ontariossa niillä korkeuksilla ei enää juurikaan asu ketään. Menepä vaikka googlen karttoihin ja tutki Pohjois-Kanadaa - eihän siellä ole edes teitä... siis vain yhteisöjä, joihin pääsee vain lentokoneella (ja mahdollisesti talvisaikaan jääteitä pitkin).


Täällä tuli kesällä (siis täh, puhun tässä ihan kuin kesä olisi jo loppu) pimeä aikalailla klo 22. Nyt pimeää tulee  aikaisemmin, joskus puoli yhdeksän maissa. Minulta kyseltiin koko kesä, joo eiks oo kivaa kun on pitkät päivät! No joo, onhan tämä ihan jees, mutta meeppäs mun kotiin niin saat nauttia auringonpaisteesta koko yön... Maalasin kysyjille kuvan keskiyön auringosta ja kesällä riehakkaista suomalaisista. Maasta, joka on kesällä valoisa, mutta talvella pimeä.


Amerikkalaisia kalastajia houkutellaan kalastusresortteihin muistuttamalla, että täällähän tulee pimeä vasta kymmeneltä kesäaikaan, voit siis kalastaa myöhään! Luulenpa, että monen suomalaisen kalareissu jäisi vielä puolitiehen pimeän koittaessa.

Se mitä tänä kesänä ikävöin - valoisat yöt!

3 kommenttia:

 1. Sama täällä! Mulla oli Québecissä ollessani koko kesän sellainen elokuinen fiilis, kun oli lämpimät mutta pimeät yöt. Ens (keski)kesällä täytyy kyllä olla Suomessa!

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin hyvää iltalukemista! Vähän piristystä luiden latinankielisten nimitysten opettelun väliin :)

  VastaaPoista
 3. Annika, mullakin on haaveissa reissu Suomeen keskikesälle!

  Annakaisa, mukava kuulla että maittaa, saa lukea aamulla ja päivälläkin!

  VastaaPoista