tiistai 27. syyskuuta 2011

Jos viiniä mielit


Jos Ontariossa mielii saada olutta tai muita alkoholijuomia on suunnattava joko LCBO-kauppaan tai The Beer Storeen ostoksille. LCBO tulee sanoista Liqour Control Board of Ontario, ja siellä myydään laidasta laitaan alkoholituotteita. The Beer Storesta puolestaan saa olutta sekä joitain juomasekoituksia (samantyylisiä kuin Breezerit).

Myös täältä meiltä löytyy LCBO sekä The Beer Store! Siidereitä ei täällä ole kovin montaa, mutta LCBO:sta löytyi sekä Strongbowta että Magnersia. Olen nähnyt muualla myös Rekordelig metsämarjaa. Missä on mansikka-lime eli paras maku?!

Wash & Dry viittaa LCBO:n vieressä olevaan itsepalvelupesulaan.

Olen nähnyt näiden lisäksi jossain isommalla paikkakunnalla pelkästään viineihin erikoistuneen kaupan, olisikohan nimi ollut The Wine Store... En muista!

The Beer Store on mielestäni tunnelmaltaan sellainen joka miehen kaljakauppa; LCBO puolestaan on vähän hienompi ja siistimpi. Ja votkahyllyltä löytyy Finlandiaa!

Provinssia vaihtaessa alkoholilait muuttuvat, ja Quebecissa myös kulman kioskilta saa olutta poikineen.

2 kommenttia:

 1. Frederictonissa ja koko siinä New Brunswickin provinssissa paikallinen alko ketju on nimeltään "NB liquor store"

  Viimereissulla taisi tulla siellä elämäni kalleimmat alkoholijuomat ostettua. Finlandiaa 0,75L ja jotain 83 merkkistä kanukkiviskiä. Oli joku 1,4L lasipullo. Yhteishintaa juomilla veroineen oli jotain 64$

  Lähden muutes ylihuomenna taas sinne! Sain työharjoittelupaikan (kuuluu mun keskeneräiseen koulutukseeni) ja kaksi kuukautta pitäisi siellä olla. Työlupaa parhaillaan odottelen tässä kaiken paperisodan jälkeen. Pitäisi tulla joko tällä- tai ensiviikolla.

  Olen hommannut reissulleni mukaan oman "First Aid Kit":in joka sisältää mm. 0,5L pullon suomiviinaa ja 0,35L pullon leijonaa. Niin suolaiset on juomien hinnat siellä rapakon takana. Tosin vastahan täällä kotosuomessakin viinaveroa nostettiin (taas jälleenkerran)

  Tuo ensiapupakkaukseni sisältää kyllä enimmikseen karkkeja, suklaalevyjä ja tuttifrutti pusseja. Viimereissulla ei kanadalaiset karkit oikein saaneet minua syttymään.

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Ohhoh! Onnittelut työharjoittelupaikasta!

  Oliskohan täällä Ontariossa viinakaupan antimet sitten vähän halvempia kuin siellä nimittäin Finlandia maksaa täällä (sama 0,75L) aikalailla 25 dollaria eli n. 18 e. Saako sillä muka Finlandiaa niin ison pullon?? Muistaakseni on aika kallista. Tosin täällä kaikki votkat on muutenkin saman hintaisia, että ei ole sellaisia "halpisvaihtoehtoja".

  Karkkivalikoima täällä on kyllä pettymys... taidetaan panostaa enemminkin (valmiisiin tai puolivalmiisiin) leivonnaisiin. Kaupasta löytyy leivontahyllyltä enemmän "lisää vain neste"-tyyppisiä leivontapakkauksia kuin karkkihyllyltä karkkia.

  VastaaPoista