sunnuntai 14. elokuuta 2011

Koululaisten eväät

Kanadassa koulu ei tarjoa lapsille ruokailua. Ilmeisesti kouluissa saattaa olla kyllä jonkunlainen ruokala, mutta se tarjoaa lähinnä ranskalaisia, pitsasiivuja ja hampurilaisia. Kanadan äidit painiskelevat siis arkipäivästä toiseen saman kysymyksen kanssa - mitä pakata lapselle koulueväiksi?

Kyselin Allulta, mitä hänen eväslaatikossaan oli kouluaikoina. Hän tarkensi kysymystaan, eli siis poor bastards like me vaiko the lucky kids... Tässäpä Allun vastaukset.

Poor bastards like Allu nauttivat lounaaksi siis ainakin:

- pillimehu tai muu juoma

- leipä, yleensä maapähkinävoi- ja hilloleipä (huom. laita maapähkinävoita molemmille leiville ja hilloa väliin, muuten leipä kostuu ja muuttuu ällöttäväksi)

Lisäkkeenä saattoi olla:

- juustoa ja suolakekseja - ei voi laittaa samaan astiaan koska keksit muuten pehmenee (kuvassa pikkiriikkinen juustopallura, joita myydaan pusseittain)

- porkkana- tai selleritikkuja

- muropatukka

- hedelmä

Allu oli pakannut itse omat eväänsä jo melko pienestä pojasta alkaen.

Ne onnekkaat lapset puolestaan saivat leipänsä ohella:

- limpparia

- pikkupussin sipsiä

- keksejä
- munkin tai muun herkun

Mitäköhän Suomen äidit pakkaisivat lounasevääksi lapsilleen?

P.S. Löysin internetin ihmeellisestä maailmasta mainioita kuvia eväistä japanilaisittain - siellä eväslaatikoiden kokoaminen tuntuu olevan ihan taidetta! Katsokaas vaikka:
Kuvat löytyivät täältä, katso myös lisää!

2 kommenttia:

  1. Huh, tuntuu kyllä, että poor bastardseilla on ollu oikeastaan onnekkaammat ruuat, ainakin ehkä vähän terveellisemmät... Muistan, miten miun lounasta ihmeteltiin kovasti, kun olin kerran leipien ja muiden lisäksi pakannut pari ihan tavallista porkkanaa, kokonaisina. Siis OMG! :D

    - Maija P.

    VastaaPoista
  2. Samalla linjalla olen täällä, ihan hyvä vaan että ei ole saanut limpparia ja sipsejä koulueväinä joka päivä...

    Porkkanaa nassuun nyt joka iikalle!

    VastaaPoista