tiistai 14. kesäkuuta 2011

Autolla elokuviin

 
Sunnuntai-iltana kämppiksemme ehdotti ajanvietteeksi Drive-in-elokuvateatteriin menoa. Ja minäkös siitä innoistuin!

Suomalaisille Drive-in-elokuvat taitavat lähinnä olla tuttuja vain vanhoista amerikkalaisista elokuvista. Jotenkin itsellekin oli jäänyt käsitys, että Drive-in-elokuvateatterit olisivat jotenkin mennyttä aikaa. Ilmeisesti suosio olikin suurinta 50- ja 60-luvuilla. Allun äiti kertoi lapsuuden Drive-in -kokemuksista, joissa koko perheen voimin mentiin katsomaan elokuvia autosta, lapsille vain pyjamat päälle niin jos uni tuli silmään niin sai nukahtaa autoon. Vaikka suosio on hiipunut niin joistakin paikoista löytyy vieläkin Drive-in-teattereita. Täällä Drydenissa autolla pääsee elokuviin kesäisin perjantaista sunnuntaihin (joka viikko siis yksi elokuva esityksessä). Liput maksavat 8 dollaria eli n. 5,70 euroa. Esitys alkaa auringon laskettua eli täällä n. 21:30.

Alue oli siis niin kuin tavallinen parkkipaikka, tosin pääosin nurmikkoa ja muuten sitten soraa. Edessämme oli iso valkokangas. Alueella oli myös sisätilat, joissa oli vessat ja josta sai ostaa popkornia ja muita herkkuja. Ilmeisesti myös ranskalaisia, ynnä muuta lämmintä pikkupurtavaa olisi tarjolla, valitettavasti vain ei sinä päivänä kun siellä olimme. Porukkaa oli paikalla ihan mukavasti. Autoon moni oli varustautunut huovan kanssa. Ikkunat pidettiin visusti kiinni etteivät ötökät pääsisi kimppuun. Alunperin elokuvaa kuunneltiin pienistä kaiuttimista, jotka asetettiin auton sisälle. Kaiuttimien tolpat olivat kyllä vielä jäljellä tässäkin elokuvateatterissa, mutta äänen kuuntelimme oman autoradion välityksellä. 


Perinteisesti Drive-in-teatterithan ovat olleet oivia paikkoja nuorille rakastavaisille. Pimeässä, oman auton suojassa ehkäpä uskaltaa ottaa toista jo kädestäkin... Varokaa ettei ikkunat huurru! Meillä ei päässeet ikkunat huurtumaan kun kolmestaan elokuvaa katselimme ja toisesta autosta kävi kaveri pimeällä kummittelemassakin. Onneksi ei ollut kauhuelokuva! Kerkesin myös miettiä että miksiköhän Suomessa ei ole Drive-in-teattereita. Sitten tajusin että auringonlaskun odottelemisessa voi Suomen suvessa mennä tovi jos toinenkin... Saattaa tulla uni jo ennen elokuvan alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti