keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kesätyöni perämiehenä... eiku!


Nyt alkoi hommat!

Tänään anivarhain aamulla hyppäsin vesitason kyytiin ja se lennätti minut 35 minuutin päähän ja kohti työntekoa. Olipa muuten suoraan sanottuna aika MAKIAA istua siinä pilotin vieressä kun lensimme erämaan yli! Nyt en viittinyt ottaa kameraa esille, mutta jospa mä sitten kun pilotti käy tutummaksi niin uskallan, että pääsisitte tekin osalle niistä maisemista.


Paikka vaikuttaa näin ensimmäisen päivän jälkeen ihan kivalta. Mökkejä täällä on viisi, ei mitenkään uusia ja hienoja mutta ihan mukavia ja tosi siistejä. Mulla on huone päärakennuksessa eli siinä missä on keittiö ja ruokasali. Vessan jaan kahden muun kanssa, tosin valitettavasti vessaan pääsee vain minun tai kokin huoneesta eli kolmas joutuu sitten poukkaamaan jomman kumman huoneesta läpi.


Meitä ei täällä ole töissä kuin viisi eli kokki, pomo, apupojat x 2 ja minä. Ilmeisesti heillä on ollut joku tyttö ja poika täällä aikaisemmin, jotka päättivät ottaa loparit kun työt eivät maistuneetkaan. Muut ovat vanhempaa polvea paitsi toinen apupojista, joka on varmaan joku minun ikäinen tai vähän vanhempi. Hän on siis myös melko uusi täällä. Näin äkkiseltään pidän työn huonoimpana puolena sitä, ettei täältä voi lähteä mihinkään iltasella vaan on keksittävä jotain tekemistä paikan päälle. Vai tilaisinko lentsikan itselleni että pääsis vähän kaupoille?! Saattais tulla vähän kallis reissu...

Tähän mennessä on ollut kiusoittelua ja hauskaa meininkiä, sekä asiakkaat että työkaverit vitsailevat kovaan tahtiin. "Ai sä olet vieläkin täällä, minä jo että ottikohan se loparit jo." No enhän mä nyt vielä! Ja kyllä Lapin tyttö seisoo vaikka päällään kaksi kuukautta, että en ole ajatellutkaan luovuttaa!


Työ on ollut sinänsä mitä odotinkin eli olen tänään siivonnut yhden mökin ja neljä kylpyhuonetta sekä autellut keittiössä. Tarjoilijapuuhiin en ihan vielä joutunut vaan sain tänään seurailla vierestä miten homma toimii ja siinä samalla tiskailin ja kuivasin astioita sitä mukaa kun niitä salista tuli. Myönnettäköön, että tuli melko helppo päivä minun aloituspäiväksi nimittäin meillä on nyt kokonaiset neljä (4) asiakasta (kolme miestä ja yksi nainen).  Huomenna lentää kyllä aamulla lisää porukkaa! Tänään lähti aamulla kahdeksan takaisin kohti USA:a sillä samalla lentokoneella, missä minä olin perämiehenä (hihhii!).


Nälkään täällä tuskin kuolee! Pekonia ja munia oli aamupalaksi, lämmin kalkkunavoileipä lounaaksi ja päivälliseksi kanaa ja pastaa. Seitsemänkymppinen kokkimme kiikutti minulle myös huoneeseen muita herkkuja (asiakkaat jättävät huoneisiinsa aina suuret kasat avaamattomia herkkuja ja niitä on keittiö pullollaan) - oli vissiin huoli että minulla on vielä nälkä kaiken tämän syömisen jälkeen. Rousk rousk! Otin kyllä varalta karkkia mukaan... Eiköhän näillä eväillä pärjää!

2 kommenttia:

  1. Hihhii! Kuulostaa tosi kivalta paikalta, on vähän semmoista seikkailumeininkiä ilmassa. :) Ai, mitäs herkkuja sieltä keittiöstä löyty? 8) Nään jo silmissäni kasan suklaakääreitä...

    VastaaPoista
  2. Keittiössä on ainakin sipsiä, suklaapatukoita, toffeeta, keksejä ja sellasta popkorni- ja maapähkinäjuttua, jossa on kinuskia päällä. En ole tutkinut vielä että mitä muuta löytyis!

    VastaaPoista