torstai 23. tammikuuta 2014

Tammikuun tuskailut

Jopas on koetelleet tammikuun aikana minua eri laitteet ja kulkupelikin vielä. Ensin hajosi tietokoneesta virtajohto ja hetken tuumailtuani päätin korvata koko tietokoneen uudella. Tietokone oli jo muutaman vuoden vanha ja kertaalleen koko höskä asennettu uudelleen. Akkukin kesti ruhtinaalliset 15 minuuttia, joten jos olisin johdon tilannut olisin halunnut samalla akunkin. Tilasin siis Future Shopista uuden, hieman pienemmän (mahtuu vanhempien joululahjaksi lähettämään Marimekon unikkokuosiseen läppärilaukkuun) tietokoneen. Nyt onkin harjoittelu tämän Windows kasin kanssa! Tietokone itsessään on englanniksi, mutta näppäimistön sai asetettua suomeksi. Jee! Onneksi sormet muistavat mistä tulee mikäkin näppäin, sillä ulkonäöllisesti näppäimistö on amerikkalainen. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Seuraava koettelemus oli sitten auto. Yhtäkkiä lämpö lakkasi toimimasta ja samalla moottori ylikuumeni. Viime perjantaina ajelimme kotiin koirapuistosta aika hiljakseen kun piti pysähtyä jatkuvasti kun viiva oli punaisella. Autossa oli järkyttävän kylmä kun puhaltimet piti olla täysillä kun ikkunat muuten huuruttuivat. Huh mikä seikkailu! Vein auton maanantaina sitten autotohtorille. Ei maksanut auton korjaus onneksi kuin vajaan satasen ja taas sitä mennä pöristetään. Autokorjaajakin oli (Kanadan) suomalainen ja sujuvasti onnistui korjaus suomeksi. Tämäkin katastrofi selätetty.

Lauantaina jouduin kiroilemaan puhelinta auton lisäksi. Ja vähän Allua, koska hän oli lähtenyt työmatkalle ja minä en löytänyt laturia sitten mistään. Saatoin ehkä syyttää häntä molempien latureiden rohmuamisesta. Lopulta se kuitenkin löytyi, ja ei kun puhelin laturiin. Kahta tuntia myöhemmin ihmettelin, miksi puhelin sanoo 1 % jäljellä... Ei kai... Ei ole tosissaan... Puhelin rikki. Ei latautunut, ei sitten millään. Sain puhelimen vihdoin tänään vaihdettua uuteen (maksoimme ekstraa jostain vakuutuksesta). Kaikki muuten hyvin, mutta valkoiset olivat loppu ja jouduin ottamaan mustan. Nyyh. Kaikki ok, mutta ikävä edellistä puhelinta.

Eilen vielä internetti takkuili niin eikös toivota, että tämä oli tässä...

Terveisin nimimerkki "Samana päivänä uusi tietokone ja puhelin, kunpa vain olisi rahat riittäneet uuteen autoon."

P.S. Olipa muuten hyvä juttu, että ostin uuden koneen kun nyt tässä kuvitusta etsiessä tuolta vanhalta tietokoneelta sain yhtäkkiä eteeni sinisen blue screen of deathin! Siispä voitte vain kuvitella sen vanhempieni antaman unikkokodin uudelle tietokoneelleni.

3 kommenttia:

 1. Windows 8 ja 8.1 ovat kyllä aika erikoisia, mutta onneksi niihin tottuu yllättävän nopeasti :) Blue screen of deathista ei kannata huolestua liikoja, sillä yleensä system restorea käyttämällä (last known configuration vanhemmissa malleissa) saa vielä pelastettua koneen sekä kaiveltua vanhoja kuvia talteen. Kannattaa uudessa koneessa ottaa akku välillä pois koneesta ja antaa koneen olla piuhan päässä. Sitten kun käyttää akkua, niin pitää poissa piuhan päästä.

  Puhelimesta sen verran, että jos se on näyttänyt olevan latauksessa mutta akku ei ole ladannut, niin todennäköisesti joku appsi on ollut taustalla syömässä virtaa. Älypuhelimissa aika useasti tuo on vikana, et appsit vaatii nettiyhteyttä ja gps tietoja, niin akku hupenee useasti ja lataminen ei aina riitä. Kannattaa kokeilla puhelimen sammuttamista latautumisen ajaksi seuraavalla kerralla jos ongelma uusiutuu ja jos silloinkaan ei lataudu niin sit on susi puhelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Windows 8:a käytin jo kaverin koneella ja kyllähän siihen tuntui tottuvan melko nopeasti. Olen pelastellut tiedostojani edellisiltä koneilta kyllä ja luulen että pääsen nytkin käsiksi niihin kunhan vain jaksan taas säätää tuon koneen kanssa. Tänä iltana en jaksa :D

   Puhelin ei siis reagoinut laturiin mitenkään ja siitä loppui lopulta akku. Kaupassa mitä nörtit sitä tutkivat niin totesivat olevan rikki. Sain tosiaan samanlaisen puhelimen siitä vakuutuksesta, että ei tarvinut maksaa mitään siitä. Nyt nukkumaan!

   Poista
  2. Onneksi oli takuu puhelimelle, niin sait uuden tilalle. Ihmeen helposti kyl voi älypuhelin hajota. Ihan on ikävä niitä vanhoja puhelimia, jotka ei hajonnu vaikka kaaressa välillä lentelivätkin. Parempi onni loppuvuodelle, kun kaikki hajoaa näin yhdellä kertaa ;)

   Poista