sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Älykäs vai älytön?

Kesällä kerran kävi pieni vahinko.

Olemme vihdoin siirtyneet älypuhelinaikaan! Palveluntarjoajamme rakentaa parhaillaan 4G-verkkoa tänne pohjoiseenkin. Tällä hetkellä kuuluvuus säilyy hyvin länteen päin mennessä, mutta Thunder Baysta itään suuntaessa kentät katoavat n. 30 minuutin ajomatkan jälkeen ja palaavat vasta vähän isommissa pitäjissä. Esimerkiksi vanhoilla kotikulmillamme meillä ei ole kuuluvuutta. Hätänumeroon voi tietysti soittaa toisen firman verkkoa käyttäen.


Puunkaatohommissa.

Uutisissa on puhuttu, kuinka Kanadassa on maailman kalleimmat kännykkäpalvelut. Tuntuu nämä meidänkin liittymät melko kalleilta. Minun maksaa $56.50 (n. 40 euroa) ja siihen sisältyy 500 Mb dataa, 500 minuuttia (myös vastaanotetut lasketaan) ja rajoittamaton määrä tekstiviestejä. Kerran Allulla meni minuutit yli ja hän maksoi tunnin pituisesta vastaanotetusta kaukopuhelusta (Ottawa, eli samaa provinssia kuitenkin...) sata dollaria! Olin suorastaan pöyristynyt!


Herkullinen lounassalaatti: keitettyä pastaa, rucolaa, viinirypäleitä, aurinkokuivattuja tomaatteja, prosciuttokinkkua, tuoretta parmesania ja pestoa. 

Olen kuitenkin ihan tyytyväinen näihin meidän liittymiin. Ainakaan meidän ei tarvinnut ottaa mitään monen vuoden sopimusta ja kännyköistäkään ei maksettu mitään, vaan joka laskusta menee pieni prosenttiosuus puhelimeen. Allulla oli edellinen luuri näin jo maksettu, mutta minulla oli sitä 14 dollaria jäljellä. Ei siis kovasti kirpaissut. 

P.S. Kuvituksena tänään on älypuhelimellani otettuja kuvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti