sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Taloprojekti: olohuone

Aloitetaanpa talon esittely olohuoneesta!Olohuone näyttää jo meiltä, vaikka onkin maalauksen tarpeessa. En ole kovinkaan ihastunut ruskeisiin seiniin, sillä koko huone tuntuu melko pimeältä niiden kanssa. Emme ole ihan päättäneet, mitä väriä näihin seiniin lätkitään, mutta jotain vaaleaa joka tapauksessa. Mielestäni kanadalaiset "perinteiset" värit ovat kovin tummia: viininpunaista, tumman vihreää, yms. Maalauksen vuoksi emme ole laittaneet tauluja seinille, sillä ne kaikki reiät pitäisi sitten paklata. Olohuone on maalausprojekteissa ainakin itselläni seuraavaksi vuorossa.
Tykkään erityisesti meidän matosta. En muista olenko maininnut, mutta kokemukseni mukaan Kanadassa ei monestikaan laiteta mattoja lattialle jos on puulattiat. Joululomalla olimme vierailulla Allun kaverilla, ja mietin, miten ihmeessä täällä on jotenkin kummallista ja tuntuu keskeneräiseltä. Lopulta tajusin, että se oli se mattojen puute, joka aiheutti minussa tämän tunteen. Matot voivat olla myös melko kalliita. Tämän hinta taisi olla $200, mutta ostimme sen alennuksesta n. 50 dollarilla. 


Tältä olohuone näytti heinäkuussa.

Takaseinälle oli joku talon aikaisempi omistaja laittanut (ameriikan) modernit seinävalot. (Suomessa nämä lamput eivät mielestäni ole modernia tyyliä edustavat.) Ihmettelimme muutettuamme miksi valoihin ei löydy mistään katkaisijaa. Selvisihän se, kun Allun isä tuli vierailulle. Seinälamppuihin ei ollut katkaisijaa seinällä, vaan niissä olisi pitänyt olla katkaisija itsessään. Tästä syystä takaseinällä on nyt kolot molemmin puolin ikkunaa. Ostimme IKEAsta uudet seinälamput katkaisijalla, mutta niitä ei ole vielä taiteiltu seinälle. Ei harmittanut edelliset lamput, sillä ne eivät tyyliltään miellyttäneet meistä kumpaakaan. 

Kanadassa ei muuten useasti ole kattolamppua olohuoneessa ollenkaan, eikä ole meilläkään. Ruokailuhuoneen puolella on kattolamppu ja eteisessä myös (molemmat olohuoneen kanssa oikeastaan samaa tilaa kun välissä ei ole ovia), joten tilassa on kuitenkin tarpeeksi valoa. 

7 kommenttia:

 1. Meilläkään ei oo olohuoneessa kattolamppua, ja inhoan että taloissa on yleensä valaisimet valmiina, kun en tykkää monestakaan meijän talon valaisimesta. Meillä oli olohuoneessa yksi katsaisija eikä tiedetty mitä se tekee, ja oltiin myös ihmeissään miten ihka uudessa talossa on jo "rikkinäinen" pistorasia, no se katkaisija kontroloi sitä pistorasiaa ja siihen kai oli tarkoitettu joku lamppu... outoa. Ja joo mää oon kans huomannu ton mattojen puutteen, ja liian tummat värit seinissä, meillä on onneksi vaalean harmaat niin ei tarvinnu alkaa maalaileen. :) Ihana matto kyllä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makaan en valita tuosta etta kattolamput tulee talon puolesta. Oletko huomannut, etta verhot tulevat monesti myos talon mukana? Ja mekin kun ostettiin tama talo niin tuli verhot samalla. Kamalat tietysti ja ne on laitettu jo vaihtoon!

   Poista
  2. Verhot, ei meille kyllä koskaan oo niin sattunut, blindsit kyllä ja nehän on niin ikkunan sisapuolella eikä välissä niinku suomessa ruukaa... Inhoan täällä ikkunoita kun suurinosa ei etes aukea?? Miten ne pestään ulkoako? Ja sitte jos aukeaan niin sillai sivuttain ettei mitään saumaa pestä sisältä käsin... kaipaan myös vessoihin käsisuihkua, noitten mukuloitten kanssa ois niin avulias ja itse pötön pesuun... mutta lavuaarit on asennettu sillai että ei niihin etes saa... weird eih?

   Poista
  3. Meillä on ollut myös ihan verhoja blindsien lisäksi vuokrakämpissä. Mun mielestä ikkunat pestään ulkoa jos on tarve. Olen myös nähnyt jotain hienoja ikkunoita jotka pystyi jotenkin vetämään jännästi sisälle ja pesemään sieltä käsin.

   Käsisuihkut olis kyllä kivoja. Muistan kun meillä oli Suomessa kanadalainen vaihtari kaverina ja se ensin julisti että käsisuihku on ihan hirveä ja ällöttävä. Lopulta se kuitenkin tunnusti, että hirveen kätevä oikeestaan. :D

   Poista
 2. Ihanan kotoisen nakoinen olkkari ja tykkaan myos tuosta matosta tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matto oli kyllä hyvä löytö! Haluaisin muuallekin enemmän mattoja.

   Poista