maanantai 10. lokakuuta 2011

Työni postinkantajana sekä helppo kortti

Nytpä on tainnut jäädä raportoimatta kahdesta asiasta muuttomme jälkeen, nimittäin postilokerostamme sekä taas uuden kirjastokortin hankinnasta. Vanhoja merkintöjä (ja purnausta) voi katsella Drydenin ajoilta kirjoituksista Postilaatikolle tieni pitkä käy sekä Taistelu kirjastokortista.

Postilokero

Kun Drydenissa pääsin valittelemaan sitä kun postiamme ei tuotu ovelle asti niin johan nyt loppui postin kulku kokonaan! Nimittäin nyt asumme niin "pienellä" ja "syrjäisellä" (1800 ihmistä ja etäisyys 110 000 asukkaan kaupunkiin 110 km) paikkakunnalla, että joudumme hakemaan postin postitoimistosta kuten kaikki muutkin paikalliset. Tutkailin tänään niin postilokeroita on postissamme reilut 1400, en tiedä sitten kuinka moni niistä on käytössä. Sinänsä Drydenin tilanteeseen tämä on parannus, koska postitoimisto sijaitsee lähempänä kuin meidän postilokeromme siellä...

Monesti osoitetta tiedustellaankin siis kyselemällä vain postilokeron numeroa. Ilmeisesti meille voi kuitenkin lähettää postia ihan katuosoitteellamme, postissa he sitten sujauttavat postin sinne oikeaan lokeroon.

Postilokerot ovat taas niitä perinteisen pikkiriikkisiä mitä täällä on. Täällähän kirjeet ovat pitkulaisen mallisia niin mahtuvat lokeroon, suomalaiset isommat viralliset kirjeet pitää jo taittaa kaksinkerroin. Lokeroita näytti olevan myös isompia, en tiedä voiko niitä vuokrata itselleen erikseen tai pyynnöstä vai ovatko ne samaan tarkoitukseen kuin Drydenin ulkona sijaitsevan postilokerikon isommat lokerot, eli isoimmille kirjekuorille ja pienille paketeille (omasta luukusta löytyi siis avain isompaan lokeroon jos oli sattunut saamaan jotain isompaa postia - avain palautettiin lokerikossa olevaan luukkuun). Toisaalta luulisi, että isomman kirjeen tai paketin ollessa kyseessä sen voisi lunastaa postin tiskiltä, sitä kun sattuu olemaan jo postissa... Tosin posti ei ole auki niin kauaa kuin mitä postilokeroille pääsee, eli muistaakseni kahdeksaan asti illalla.


Kirjastokortti nro 3

Kylläpäs sain kirjastokortin tällä kertaa niin sutjakkaasti! Kun aikaisemmin valittelin kirjastokortin saamisen tuskaa, niin nyt sen kuin kävelin kirjastoon, kysyin varovaisesti "saisinkohän minä kirjastokortin? niin johan se minulle annettiin eikä kyselty mitään todisteita paikkakunnalla asumisesta! Täytä tämä ja ole hyvä!

Kiitos! Maria tykkää kun edes jokin asia on helppoa!

P.s. Kamera edelleen hukassa. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti