tiistai 25. lokakuuta 2011

Pizzanälkään

Kuvassa komeilee 7 euron pakastepizza.

Jos Suomessa normaalipizza on kinkku-ananas niin täällä pizzan perustäyte on pepperoni. Canadian -pizzassa täytteenä on pepperonia, vihreää paprikaa (täällä halvin paprika on aina vihreä) sekä pekonia. Pizzat ovat yleensä paksupohjaisia, mutta ohuempia pohjiakin saa. Paksupohjaiset pizzat ovat sen verran täyttäviä, että on normaalia tilata porukalle yksi tai pari pizzaa. Pizzan koko on myös aina valittavissa. 

Isoin pizza lähipizzeriassamme maksaa 22 dollaria eli 15,75 €. Siitä riittäisi ehkä 3-4 henkilölle, joten meiltä jää aina yli ja syömme sitten seuraavana päivänä lounaaksi. Emme tosin ole käyneet lähipizzeriassa hakemassa pizzaa kuin kerran. Älkää nyt kuvitelko että täällä pizzaa vedämme nassuun joka päivä!

Varsinaisia pizza- ja kebablaitoksia täällä ei ole, vaan pizzaa ostetaan italialaishenkisistä ravintoloista tai ketjuravintoloista, joista saa myös paljon muuta. Kaikenlaista tietysti on: lähipizzeriamme on itseasiassa kreikkalainen ravintola... Sieltä saa kreikkalaisten herkkujen lisäksi siis pizzaa ja perushampurilaisjuttuja. Kanadalaisesta ravintolasta saa lähes aina hampurilaisia. Myös jos kyse on vaikkapa kiinalaisesta ravintolasta ainakin näin Pohjois-Ontarion perusteella!

Pakastepizzat ovat minun mielestä täällä tosi kalliita. Isommat pizzat maksavat helposti 10 dollaria eli reilut 7 euroa. Ei kai ne niin paljoa Suomessa maksa? Sillä hinnallahan saa jo pizzan pizzeriasta! Ristoranten pizzat mitä on Suomessakin maksavat n. 7 dollaria eli 5 euroa. 

Tietysti jos kävisimme ostoksilla Walmartissa niin säästäisimme. Emme käy koska Allu ei tykkää kyseisestä laitoksesta. Eikä täällä ole edes Walmarttia missä nyt asumme! Walmart on monikansallinen tavaratalo, joka myy kaikkea pyöristä pakastepizzoihin. Eräs kaverini kävi jopa Walmartissa tukanleikkuussa kerran, ei kuulemma kannattanut, terveisiä vaan hänelle jos tätä lukee! (Walmart ei muuten myy vihanneksia tai hedelmiä, vaikka muuten ruokaa myykin... Yksi syy lisää olla käymättä siellä ruokaostoksilla!)

Pizzansyöntietikettiin kuuluu pizzan syöminen käsin, vaikka oltaisiin vähän hienommassakin ravintolassa (samoin syödään myös hampurilaiset). Tietysti Kanadassa on amerikkalaiseen tapaan vähän rennompi pöytäetiketti eli ruokaa syödään yleensä pelkällä haarukalla, ellei sitten kyse ole pihvistä. Monissa ravintoloissa saakin vain haarukan ja minä joudun erikseen pyytämään veitsen tarjoilijalta. Sanon: anteeksi, mutta minä olen eurooppalainen ja tarvitsisin myös veitsen. 

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä on kyllä tosi mainiota, että kirjoitat kaikenlaisesta mahdollisesta kuten vaikka just pizzasta. Tää blogi on epäilemättä kuumaa kamaa kaikkien Kanadasta kiinnostuneiden ja etenkin tänne muuttamista suunnittelevien keskuudessa! Se asumista käsittelevä bloggaus oli myös sangen loisto. :)

  Anna-Leena

  VastaaPoista
 2. Ainakin Ottawassa on kebablaitoksia vaikka millä mitalla. Kebabista vaan yleensä käytetään nimeä Shawarma.
  t. Shawarma Palace-nimisen ravintolan ohi lähes päivittäin kävelelvä Ottawan suomalainen

  P.S Ruoasta puheen ollen: onko blogissa jo ollut poutine-aiheista kirjoitusta? =)

  VastaaPoista
 3. Heipparallaa!

  Anna-Leena: kiitos vaan, yritän kirjoittaa mistä nyt tulee mieleen ja minkä ajattelen voisi olla kiinnostavaa!

  Lotta: Täällä en ole moisiin törmännyt, tai ehkä en ole osannut vain etsiä!
  Poutinea ei ole käsitelty, mutta siitä voisi kyllä kirjoittaa...

  VastaaPoista
 4. Hahah, niin totta tuo haarukkajuttu! Mua aina ihmetyttää, kun Adam syö kaikki vaan haarukalla. Just eilen esim pannarit se koittaa pilkkoa haarukalla, kun mä hienostelen vieressä veitsen kanssa. Mahotonta säätämistä...:)

  VastaaPoista