sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Onko normaalia?

Kun asuu ulkomailla pitkään joutuu mietiskelemään asioita näin:

- No tää juttu ei tosiaan ole normaalia, Suomessa ei ikinä! 

Sitten miettivä ilme.

- Hmm... Vai onkohan tää asia kuitenki samallalailla Suomessa...?! Mitä jos en vaan enää muista? Tai ne ovat muuttaneet käytöstään salakavalasti heti kun muutin pois?

Allulla on tapana pitää setelirahaa taskussa. Siis housun taskussa, ei lompsassa. Ei nyt aina, mutta esimerkiksi pankkiautomaatilla käytyään hän usein sujauttaa rahat taskuun eikä lompakkoon. Onko tämä muka normaalia käytöstä? Kanadassa on. Onko Suomessakin?? Jos joskus joudun laittamaan setelin taskuun hiipii mieleeni kamala epätieto ja kauhu. Apua. Nyt minä pudotan sen. Onko se vielä taskussa? Allua tämä tauti ei vaivaa kuitenkaan ollenkaan! Kysynkin siis: onko Suomessa normaalia pitää rahaa taskussa?

P.s. En kerää tätä tietoa mihinkään taskuvarasrekisteriin...

4 kommenttia:

 1. No, mie käytän seteleitä ja kolikoita muutenkin vähän. Kortilla pelaan kaikkialla. Jos nyt oon sattunut nostamaan rahaa, niin se menee samantien lompakkoon joka siinä kädessä nyt on valmiina. Tai sitten sitä puristetaan kädessä niin kauan et päästään turvalliseen paikkaan laittamaan se lompakkoon. Tai annetaan kaverille, jolle lainataan/ollaan lainattu sen verran ja joka sitten laittaa sen suoraan lompakkoon :) Kolikoita saattaa löytyä laukun pohjalta sitten epämääräinen summa, vaikka niitä nyt yleensä laitan kanssa samassa tahdissa tulemisen kanssa lompakkoon. Eli sanoisin, ettei tosiaan Suomessa ole normaalia pitää rahaa taskussa... Ellei sitten ole mies... Eikös tuo ole vähän miehinen tapa muutenkin?

  VastaaPoista
 2. ei kukaan käytä käteistä rahaa!! Kun asuttiin Suomessa ja Chadin isä tule vierailulle, jouduin toen teolla selittään, että älä nyt missään nimessä pidä kaikkia matkarahoja kokoajan mukana, äläkä nyt myöskään niin avoimesti selittele niitä raha tukkoja! Jos ei ns. mugging dangeria ookkaan niin onha se nyt ainaki ihan tosi ryöhkeää kerskeily käytöstä :D

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä huomannut että varsinkin vanhemmilla ihmisillä on hirveen isot rahatukot taskuissa... En minä kyllä uskaltaisi kantaa niin isoja summia rahaa taskussa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä minäkin tungen rahaa taskuun kun olen jossain reissun päällä. Kun ei tarvitse tupakkaa varten väskyä, voi tunkea rahat taskuun. Hiihto tms. Liikunta jutussa taskuun vain. Lueskelin näitä juttujasi ja taas oli niin mielenkiintoisia. Olen hankkinut tabletin, joten ei tarvitse ollenkaan nousta tästä löhötuolista ylös. Pihaa täälläkin raavitaan kovaa vauhtia ja kesää mielitään. 15 päivä lähdemme Annakaisan kanssa Rodokselle "kesä varkaisiin". Tuttu paikka, joten loma alkaa heti ensimäisestä tunnista. Hotelli meren rannassa.
  Hyvää kesää ja onnea talon ostoon. Terkut Alulle.

  VastaaPoista