sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Elävien kirjoissa

Kanadan "punainen jaffa"

Sairaus kampitti minut sängyn pohjalle lähes koko viikoksi. Toivottavasti olo on tänään parempi ja pääsen huomenna taas töihin. Onhan minulla viikossa niitä työpäiviä kokonaista kolme, että mieluummin menisin töihin kuin jättäisin menemättä... Olen kyllä jo sen verran reipas ollut että noin vain laittanut pyykit koneeseen. Eiköhän tästä vielä töihin selvitä!
Kesästä ja keväästä jo haaveilen, mutta valitettavasti talvi on ja pysyy. Innolla suunnittelen kavereitteni kesäkuun reissua Kanadaan. Jos on matkavinkkejä Torontoon, Niagaran putouksille tai Buffaloon, USA:an, niin laittakaa kommenttia! 

3 kommenttia:

 1. Hejsan ja terveisiä Torontosta. Kanadaan muuttoa suunnitellessa törmäsin sun blogiin ja oon sitä nyt seuraillut viime kesästä saakka. Oon elokuusta saakka asunut Torontossa, Niagaralla käynyt muutaman kerran ja Buffalossa vietin pari viikkoa kaverin luona niin ajattelin nyt vinkata jotain reissua varten :)

  Torontossa kannattaa käydä eri kaupunginosissa kiertelemässä kun täältä löytyy niin Little Italy, Chinatown, Greek town kuin Korea townkin. Sieltä saa aika kivasti fiilistä siihen että kuinka monikulttuurinen kaupunki Toronto on. Nähtävyyksistä näin äkkiseltään tulee mieleen CN tower, Casa Loma, Harborfront, Eaton center ja Toronto Island.

  Niagaralle löytyy ainakin näin off-seasonin aikaan tosi paljon kivoja hotellidiilejä esim Groupon.comista. Niagaran alueella on viinitiloja vaikka kuinka eli jos löytyy intoa viinejä kohtaan niin kannattaa ehdottomasti käydä kiertelemässä niitä. Torontosta monet käy Niagaralla kasinoilla pelaamassa. Kesällä Maid of the Mist on kiva veneajelu putouksien luona.

  Niagaran alueella on tarjolla edullista outlet-shoppailua esim täällä: http://www.fashionoutletsniagara.com/ Ei mikään hohdokkain tai modernein paikka noin yleisesti ottaen mutta siellä hyvä tarjonta eri merkkejä.

  Buffalosta kannattaa yrittää kesällä bongata rannalla (Erie Canal Harbor Central Wharf) järjestettäviä ilmaiskonsertteja, bändit oli viime kesänä mulle ainakin vähän vieraampia mutta siellä oli tosi kiva tunnelma. Parkkipaikkaa tosin on hankala saada mistään läheltä mutta toisaalta metro on keskustan alueella ilmanen.

  Tässä nyt pikasesti mitä ensimmäisenä tuli mieleen mutta saa kysellä ja autan mielelläni jos mitenkään voin :) Tsemppiä paranemiseen!

  VastaaPoista
 2. Kensington Market ja Roncesavalle Village ovat myös kivoja alueita. Ja tosiaan edellä mainitut Toronto Islandsit ovat tosi ihania jos sää sattuu olemaan hieno.

  VastaaPoista
 3. Hei Sanna! Kiva aina välillä kuulla ketkä tänne oikein eksyvätkään. Maid of the Mist -veneajelulla käydään varmasti. Kiinnostaisi myös tuo outlet-shoppailu! Pitää bongailla jos olisi noita konsertteja siellä sillon kun me ollaan Buffalossa. Kiitos vinkeistä!

  Jonkun verran olen ollut Torontossa, tosin täytyy kyllä myöntää etten ole käynyt kovin monessa turistipaikassa. Esim. CN Tower on vielä näkemättä. Kengsinton Marketissa olen pyörinyt ja se oli ainakin ihan näkemisen arvoinen. Kiitos siis myös Toronto-vinkeistä!

  VastaaPoista