lauantai 16. helmikuuta 2013

Kylmä KanadaAllu jutteli kerran kaverinsa kanssa näin kun oli ainakin -15 astetta pakkasta.

"Onks sulla välihousut?"
"No ei oo, tulis kuuma!"
"Jep, ei mullakaan oo."

Ei välihousuja?? Minä laitan välihousut jalkaan heti syksyllä kun on vähänkään kylmä ja keväällä ne otetaan pois vasta kun on lämmintä eikä pelkoa paleltumisesta. Ei puhettakaan, että lähtisin talvella ulos ilman välihousuja, vaikka kuinka olisi tarkoitus reippailla ja urheilla. 

Kanadalaiset ovat kyllä kovia valittelemaan kylmästä ilmasta. "Cold enough for you?", ne kyselee. Toisaalta jos ne eivät laita välihousuja jalkaan niin jopas siinä viluttaa! Onko kukaan muu hoksinut samaa, vai asunko minä vain hullulla erämiesalueella?

Laitanpa nyt välihousut jalkaan ja suuntaan -22C Thunder Bayhin. 

4 kommenttia:

 1. Hahah, mulla on ollut kalsarit päällä varmaan kahdesti tänä talvena :D Inhoan välihousuja yli kaiken ja jos ei pakottavaa asiaa ole pihalle, niin sitten en mene ulos pitkäksi aikaa pakkasella. Nuo maagiset kaksi kertaa oli muutama viikko sitten, kun oli tosi kylmä ja piti kuitenkin mennä luisteleen kanaalille. Mutta siinäpä se :D Tosin mainittakoon,ettei mulla ole sellasia kivoja talvihousuja, ns lasketteluhousuja tai vastaavia. Jos olis, niin varmaan tulis enemmänkin pidettyä kalsareita.

  VastaaPoista
 2. LOL mun siippani vetää kyllä pitkät kalsarit jalkaan heti kun mennään pakkasen puolelle. Kunnon nörtti :)

  VastaaPoista
 3. Meillä kyl laitetaan kalsarit päälle, jos lähdetään kunnolla ulkoilemaan (siis vaikkapa luistelemaan), mut ei pelkkä kävely oo sitä vielä, heh. Lämpimät Sorelit, farkut ja vähän pitempi talvitakki riittää myös -15 asteen kylmyydessä. :D

  itsekään en oo käyttänyt esim. työmatkalla kuin kerran tänä vuonna pitkiä välihousuja (mäkin inhoan niitä), silloin oli -27 astetta (tuulen kanssa kuulemma -39). Ajattelin silloin, että jos nyt pitäis kuitenkin vetäistä ehkä jotain tuonne farkkujen alle. Nekin on tyyliin paksut sukkahousut katkaistuna nilkkojen kohdalta. Mä kyl olin Suomessakin aika heikko kalsarin käyttäjä viimeisinä vuosina, jos totta puhutaan.. Kyl siihen tottuu, kumma kyllä.

  Mun mies sanoo, että quebeciläiset pukeutuu lämpimästi ensimmäisinä kylminä pakkaspäivinä, kun on -20 astetta, mut sen jälkeen ne tottuu, eikä enää jaksa pukeutua. Mun anoppi ei käytä pipoa, vaikka tänäänkin oli -14 astetta. Mä kyllä käytän aina.

  Toisaalta oon kyl huomannut, että talvivaatteet on aika paksuja vielä kun mennään plussan puolelle. Suurimalla osalla samat paksut untuvatakit metroissa..

  Mä kyl kaipaan ulkoiluhousuiksi oikein kunnon vanhanaikaisa toppahousuja toisaalta.. ne ois lämpimät ilmankin niitä välihousuja :D

  VastaaPoista
 4. Kääks! Kylläpä te olette urheita. Tosin näin kun ajattelee niin on minulla kyllä Suomessakin joitain kavereita, jotka eivät ihan heti välihousuja laita. Joskus oli jopa kaveri, joka ei omistanut yhtään pipoa! Olin hänen kanssaan kaupungilla kaupoilla -30 asteen pakkasessa. Kokeilin yhden kaupan välin että jäätyykö pää jos menen ilman ja todellakin jäätyi! Että kai siihen tottuu!

  Mä käytän farkkuja toosi harvoin (omistan tällä hetkellä yhdet ja nekin ovat tummanpunaiset). Noi mun muut housut eivät ole kyllä kovin lämpimiä yksistään. Ehkä yksi syy miksi en juuri käytä farkkuja on se ettei sinne alle saa kovin helposti tungettua välihousuja. Enpä ole muuten käyttänyt noita ainoita farkkuja vähään aikaan...

  P.s. Mulla on toppahousut ja ne ovat ahkerassa käytössä. Paitsi nyt kun muutettiin enkä ole vielä keksinyt, että mihin pakkasin ne (ja osa tavaroista on tosiaan siellä vanhassa paikassa).

  VastaaPoista