maanantai 24. helmikuuta 2014

Tiettyjä ja satunnaisia

Kiitos haasteesta Inkku! Seuraavaksi 11 satunnaista faktaa minusta sekä vastaukset Inkun laatimiin kysymyksiin. (Katsoin muuten edellisistä "random fact" -postauksistani inspiraatiota ja huomasin, että olin niihin kahteen kirjoittanut osin samojakin juttuja. Nyt kai on sitten keksittävä ihan uudet faktat! klik ja klik.)

1) Rakastan ruokaa ja ruoanlaittoa. Kyselen usein kavereilta mitä he ovat syöneet. Minua vaan kiinnostaa! P.S. Mitä SINÄ söit tänään??

2) Jatketaan ruokalinjalla. Pari vuotta sitten kokkasin periaatteella "mitä minulla tänään tekee mieli", mutta olen vaihtanut sen järkevämpään "mitä meillä on jääkaapissa" -aatteeseen. Yritän käyttää kaiken mitä ostetaan, vaikka eihän se tietysti ihan aina onnistu.

3) Pidän luonnosta, mutta tykkään kuitenkin asua kaupungissa. Kaupungissakin voi olla luontoa ja mikään varsinainen betoniviidakko ei kiinnosta. Edellisessä asuinpaikassamme asuimme rinteessä, josta oli hienot näkymät Superiorjärvelle. Allun mielestä siellä oli niin kauniit maisemat ja upeat ulkoilumahdollisuudet, että hän muuttaisi varmasti vaikka heti takaisin, jos saisi töitä ja minä myöntyisin tähän. Itse en ole koskaan ollut mikään kova ulkoiluihminen, nyt tietysti koirien kanssa joutuu vähän sitäkin harrastamaan. Minulle riittää aivan hyvin nähdä ne maisemat satunnaisesti ja ennemmin asun kaupungissa, missä on minulle mieluista tekemistä. Minua kiehtoo myös arkkitehtuuri ja kaunis kaupunkimaisema.

4) Olen ylpeä suomaaisuudestani, mutta aina välillä kun tapaan ihmisiä en mainitse koko asiaa, sillä en jaksa vastata samoihin kysymyksiin. Miksi tulit tänne, mitä pidät Kanadasta/Thunder Baysta, mitä ikävöit kotoa, meinaatko jäädä tänne loppuelämäksi, yms. Varmaan jokainen muussa maassa asuva saa osakseen samantyyppisen litanian. Toisina hetkinä kerron näistä ihan mielelläni (varmaan useimmiten), mutta tosiaan joskus haluan ennemmin vain sulautua joukkoon.

5) Tykkään takeista. Töissä minua aina kiusataan takkien määrästä kun osalla taitaa olla vain yksi tai kaksi talvitakkia (tai ehkä niitä työkelpoisia on vain niin vähän). Minulla on ainakin 10 talvitakkia näin äkkiseltään arvioituna ja muut vuodenajat siihen päälle. Mutta jos asuu kylmässä paikassa kuten esim. Suomessa tai Kanadassa joutuu viettämään suuren osan vuodesta takin sisällä. Vaihtelu virkistää! (Allullakin on melko monta takkia että meidän eteinen on kyllä aika ruuhkainen ilman vieraitakin.)

6) Tykkään toki musiikista, mutta en erityisesti haaveile konserteissa tai keikoilla käymisestä. Soittolistojen tekemisessä olen huono, koska en vain keksi mitä laittaisin seuraavaksi. Aika usein jumitun kuuntelemaan samoja biisejä. Nyt olen jumissa Tegan & Sarahissa.

7) Minulla on suomalaisittain melko paksu tukka. Kanadalaiset ovat kuitenkin niin tuuheatukkaisia, että täällä minulla on ehkä jopa vähän ohut hiuskuontalo.

8) Olen kutonut viime aikoina eläimiä. Tässä kala.9) Yhdeksän on lempinumeroni.

10) Olin 19-vuotias kun kävin ensimmäistä kertaa Helsingissä.

11) En edelleenkään osaa oikein kannustaa Kanadaa jääkiekossa. Olympiafinaalissakin kannustin salaa Ruotsia...

Seuraavaksi vastaukset Inkun laatimiin kysymyksiin.

1) Mitä tekisit jos saisit 100,000 dollaria ylimääräistä rahaa vain omaan käyttöösi?
Apua. Vain omaan käyttöön... Voisin harkita ostavani talon/asunnon silleen sijoitusmielessä että vuokraisin sen eteen päin. Käyttäisin rahaa myös matkustamiseen. Katselen aina kateellisena muiden matkusteluja ja olisi mukava reissata vähän enemmän. Tälleen ulkosuomalaisena matkustan tietysti varmaan enemmän kuin perustallaaja, mutta ne matkathan suuntautuvat useimmiten Suomeen perhettä ja ystäviä tapaamaan. Jos olisin rikkaampi matkustaisin Suomen lisäksi jonnekin muuallekin. 

2) Jos saisit muuttaa yhden asian Suomesta, mikä se olisi?

Voisko sen siirtää lähemmäksi... Ei varmaan. Mieleeni tulee oikeastaan vain pieniä asioita.  Tykkään tosi paljon CBC Radio 1:sestä, joten voisinkohan pakata sen laukkuuni sitten kun palaan Suomeen. Kanavalla on paljon asiapitoisia ohjelmia niin vakavaa kuin pilke silmäkulmassa kerrottua.

3) Samoin jos saisit muuttaa yhden asian Kanadasta, mikä se olisi?
Loma. Minusta kanadalaisella pitäisi olla enemmän lomaa. Miten ne kaikki jaksaa? Viime vuonna olin vuoden alussa työttömänä helmikuun puoleen väliin, kesällä kävin kahdella eri reissulla Suomen vierailijoiden kanssa, syksyllä pyrähdin Suomeen kolmeksi viikoksi ja jouluna olin lomalla viikon. Kaikki siis palkatta ja olen edelleen loman tarpeessa. (Muita mitä tuli mieleen: koulutus halvemmaksi ja hammashuolto kaikille.)


4) Mistä haaveilet?
Tavallisista asioista. Matkusteluista, hyvästä seurasta, siitä että jouluna ostamamme taulunkehykset olisivat vihdoin seinällä... 


5) Jos saisit olla jonkin elokuvan päähenkilö, mikä elokuva se olisi?
Voisin olla joku dramaattinen Tarantinon naishahmo. Se tuli ensimmäisenä mieleen!


6) Maailman turhin keksintö?
Jotkut keittiöhärpäkkeet on minusta turhia. Mitä näitä nyt on... Se munankeitin ja ihan kuin olisin nähnyt jonkun tosi "kätevän" mikroon laitettavan munakkaantekoastian. Jos ei munakasta viitsi tehdä pannulla niin voi minun puolesta jäädä ilman! 


7) Jos saisit valita vain yhden tv-kanavan, mikä se olisi?
Vaikea kysymys. Tykkään sekä monenlaisista hömppä- ja draamasarjoista että luonto- ja tiededokumenteista. Tosi TV:kin uppoaa... En osaa valita (enkä ole kartalla mikä ohjelma tulee miltäkin kanavalta Suomessa). Vastaan siis: joku on demand -systeemi, mistä voin katsoa ihan mitä haluan. :D


8) Unelma-ammattisi?
Lapsena halusin näyttelijäksi tai (varsinkin näin olympialaisten aikaan) taitoluistelijaksi. "Luistelin" veljeni automatolla villasukat jalassa.


9) Olisitko mielummin vuoristokiipeilijä vai syvänmerensukeltaja?
Tässä yhdistyy kaksi pelkoani: hukkuminen ja korkeat paikat. Vastaan kuitenkin syvänmerensukeltaja, koska olen aina pitänyt vedenalaisesta maailmasta (ks. ylhäällä, luontodokumentit). Vuorikiipeilyä voisin vaikka nytkin harrastaa, sillä useampi kuin yksi tutuistani harrastaa sitä. En vain innostu siitä yhtään!


10) Paras lukemasi kirja?
Hankala valita parasta. Yksi mihin aina palaan on nyt edesmenneen Iain Banksin The Crow Road. Suomeksi muistaakseni Crow Roadin käsikirjoitus. Luin sen joskus suomeksi ja ostin englannin kielisen version täältä Kanadasta. 


11) Lempivaatteesi?
Olen hame- ja mekkoihmisiä ja näin talvellakin kävelen töihin toppahousut jalassa ja alla on hamonen (tai vaihdan töissä päälle). Ensimmäinen lemppari, joka tuli mieleen, on kalamekko, joka toimii aina. (Kyseessä on kirpparilta löytämäni violetti-sini-vihreä mekko, jossa seikkailevat kalat.)

Haasteen lähetän Ottawan suuntaan Henkalle ja/tai Maarialle, Jennille ja rajan toiselle puolelle Johannalle.

Tässäpä teille kysymyksiä:
1) Jos sinusta tehtäisiin realitysarja, mitä se käsittelisi ja mikä olisi sen nimi?
2) Suosittele jotain viime aikoina näkemääsi hyvää elokuvaa.
3) Jos pitäisi valita yksi vuodenaika loppuelämäksi, minkä valitsisit ja miksi?
4) Lempiateriasi? (Kato, taas mä kyselen ruoasta.)
5) Ikimuistoisin matkasi?
6) Mikä on sinun pet peeve eli mikä pikkuasia ärsyttää eniten?
7) Vieno hihitys vai röhönauru?
8) Mikä on lempivärisi?
9) Missä kaupungissa haluaisit vierailla?
10) Jos olisit eläin, mikä eläin olisit ja miksi?
11) Mitä kysymystä inhoat? (Siis yleisesti, ei näistä. :D)

Tässä vielä lopuksi nämä haasteen säännöt:
* tell 11 facts about yourselfanswer the 11 questions asked by the person who invited youcome up with 11 questions for the new participants*  select 11 new bloggers for the challenge and of course,  thank the person who invited you, and let the lucky 11 know they have questions waiting for them. Oh, and you can’t tag the person who challenged you.

Tulipa tästä pitkä sepustus!

6 kommenttia:

 1. On muuten söpö fisu!
  Mäki jumituin teganiin ja saraan aika pitkäks aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tegan ja Sara aiheuttaa sellasta jumittumista. ;)

   Poista
 2. Näitä on kiva lukea :) Mietin itsekin mitä vastaisin tuohon mitä muuttaisit Kanadassa -kysymykseen ja sinähän sen sanoit! Kuinka kukaan voi käydä töissä monta kymmentä vuotta vain 10 päivän lomalla vuodessa! Kuinkahan tätä voisi omassa elämässään välttää, kun lapsia ei halua lisää eikä halua olla työtön...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Mulla on ainakin sellanen olo että jos olis lomaa kaksi viikkoa niin tekis mieli lähteä johonkin reissuun. Että kun on kerrankin lomaa niin pakkohan se on lähteä. Eli siis jää kunnon rentolomailu kotona kokonaan välistä! Onhan näitä kolmen päivän viikonloppuja mutta ei ne mun mielestä korvaa mitään kunnon lomaa.

   Poista
  2. Joo meilläkin menee Chadin kaikki lomat päivät tänäkin vuonna suomen reissuun niin ei ikinä voida pitää muuta lomaa tai mennä mihinkään muualle... onneksi meillä on kuitenki vähän parempi kun chad on aina 4 päivää töissä ja 4 vapaalla ja jos ottaa esim. 8 päivää vapaata tulee 20 päivää vapaita kun aina mennään takaisin omaan vuoroon :) Mää ehkä nyt vihdoin kerkiän vastata niin vastaan teijän molempien kysymyksiin :D

   Poista
 3. Sain viimein vastattua:
  http://ottawaan.blogspot.ca/2014/03/haaste.html

  VastaaPoista