sunnuntai 5. elokuuta 2012

Ottawan ostoksia

Miten käy kun peräkylällä asuva Maria pääsee isolle kirkolle? No se menee tietysti shoppailemaan eikä tule kotiin tyhjin käsin!

Kaikki alkoi kun ostin mukavat sandaalit, jollaisia minulla ei aikaisemmin ole ollutkaan (tai no ehkä lapsena).Suosittelen muuten Apple Saddlery -nimistä hevostarvikekauppaa jos halajaa terveyskenkiä - siellä on iso valikoima Birkenstockeja. Omani ovat Merrel -merkkiset, mutta Allu osti huonoksi menneiden Birkenstockien tilalle uudet.Jo matkan alussa ostin itselleni kaksi toppia Smart Set -nimisestä liikkeestä. Shoppailu ulkomailla on muuten joskus mielestäni hankalaa kun ei tunne liikkeitä ollenkaan. Voi kyllä katsella ulkoa, että ovatko vaatteet mielenkiintoisen näköisiä ja minkälaista porukkaa siellä on, mutta jotenkin en ole löytänyt kovinkaan montaa kauppaa jotka tuntisin ihan omakseni. Täällä on mielestäni aika paljon ostoskeskuksissa vähän vanhemmille/ konservatiivisemmin pukeutuville kauppoja, joista käännyn aika nopsaan takaisin. Joissakin paikoissa taas hinta tulee esteeksi. Sitten taas jotkut paikat tuntuvat jo liian teineiltä omaan makuuni (ja ensi tammikuussa lasiin kolahtavaan kolmeenkymmeneen ikävuoteeni). Smart Set tuntuu kuitenkin suht osuvan omaan tyyliini ja hintahaarukkakaan ei ole kovin paha. Olen tosin alennusmyyntiostelija! Aikaisemmin tykkäsin myös vierailla Costa Blanca -nimisessä kaupassa, mutta nyt ne ovat kaikki kadonneet?!

Eilen vietin varmaan kaksi tuntia Forever21-liikkeessä kokeillen miljoonia eri mekkoja/ hameita/ toppeja/ yms. Olin katsellut muiden blogeista, että tuolta saa näköjään kivan näköisiä mekkoja. Poistuin 2x mekon ja 2x topin kanssa. Suosittelen piipahtamaan kyseisessä liikkeessä jos se sattuu eteen. Ottawassa on yksi eli ihan keskustassa Rideau Centerissä. Jos yritän verrata Suomessa oleviin liikkeisiin niin sanoisin, että on lähimpänä Gina Tricotia ja henkkamaukkaa.

Kenkäkaupoista lempparini taitaa olla Aldo, josta olen ostanut yhdet sandaalit, balleriinat sekä yhdet korkokengät. En tosin tällä reissulla!Place D'Orléansista eli lähimmästä ostoskeskuksesta ostin Tommy Hilfiger -trenssin, jotta näyttäisin kuulilta kun tulen Suomeen. Osa heidän tuotteistaan ei ole oikein minun tyyliä, mutta olen sieltä varmaan silti jotain löytänyt. Jostain syystä niillä on ollut aina alennuksia kun olen siellä käynyt. Nytkin sain tuosta puolet pois ja maksoin n. 70 euroa (n. 85 CAD). Euron valuuttakurssi näyttäisi kyllä olevan ihan kamalalla tolalla tällä hetkellä kun 1 CAD = 0,81 EUR. Muistan sen kesän kun yksi dollari oli 66 eurosenttiä! Siinä mielessä minulle hyvä juttu kun tulen täällä dollareineni niin saan niillä paljon enemmän euroja, mutta olisihan se mukavampaa jos eurolla menisi vähän paremmin...

Höyrähdin myös kirpputorilla (Value Village) ja ostin (kah, tämä sana tuleekin joka lauseeseen) haalarimekon, topin, farkkutakin ja mekon. Toisella kertaa myös korvikset ja kaksi rannekorua.

Pakotin myös Allun ostamaan minulle pinkin pöllöpaidan ja itselleen vihreän puupaidan. Joskus vastaan tulee vaatekauppa mistä me molemmat saamme jotain! Hei kai pöllöt on vielä muotia Suomessakin?! Puuthan nyt on aina muotia, että Allu on turvassa.

Nämä Forever21 -mekot maksoivat 24 ja 29 dollaria. 

Onneksi olin jo suunnitellut ottavani kaksi laukkua (maksan yhdestä ylimääräisestä), että mahtuvat nämä uudet ostokset vielä mukaan. Kotoa lähtiessä toinen laukku painoi 23 kg ja toinen jotain huomattavasti vähemmän, n. 12 kg. Carry on -laukussa oli tosin enemmän tavaraa kuin mitä sinne loppujen lopuksi tulee, mutta uskon että enköhän selviä pakkausoperaatiosta melko kivuttomasti. Peukut pystyyn!

P.S. Minulle saa vinkata kivoja vaate- ja kenkäkauppoja tulevaisuutta varten!

1 kommentti:

  1. Itävallassa kaikki mun tutut shoppaili Forever 21 -liikkeessä. Itse vihasin koko kauppaa, koska se tyyli ei vaan käy mulle yhtään. Ne liian lyhyet paidat ja läpinäkyvät kankaat, argh! Jouduin siellä silti välillä käymään vierailijoiden kanssa ja kappas - löysin kaiken kamalan keskeltä kaksi aivan ihanasta materiaalista valmistettua edullista mekkoa (joista ei näy läpi, eikä ne ole liian paljastavia). En hingu Forever 21:tä Suomeen, mutta hinta on jees ja valikoima suuri.

    VastaaPoista