sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Se on numero 1!

Kun aikaisemmin valitin CBC:n eli Kanadan yleisradioyhtiön sääohjelmasta, ajattelin nyt kehua CBC:n radio-ohjelmatarjontaa kun se mielestäni sen myös ansaitsee. Kuuntelemme yleensä CBC Radio Ykköstä, sillä sieltä tulee paljon mielenkiintoista asiaa. En tiedä enkö ole viime vuosina kuunnellut kauheasti radiota Suomessa, mutta minusta tuntuu, että tältä Kanadan kanavalta tulee paljon enemmän kunnon dokumentteja ja muita viihdyttäviä ohjelmia.

Olen esimerkiksi tirauttanut kyyneleen possutilallisesta kertovalle dokumentille. Voi kun se puhui niistä sioista niin rakastavasti! Itselleni olennaisia ovat olleet dokumentit maahanmuuttajista ja kanadalaisesta kulttuuri-identiteetistä. 

Allun lemppariohjelma on Randy's Vinyl Tap, jossa musiikin veteraani valitsee aina viikolle teeman (esimerkiksi lauluja ajasta, erikoiset soittimet, lauluja eläimistä, yhden hitin artistit, kun tytöstä tulee nainen, jne) ja soittaa siihen liittyen erityylisiä kappaleita (useimmat vanhempaa tuotantoa). Netistä pystyy jotain kuuntelemaan, mutta en ole varma kuuluvatko ne Kanadan ulkopuolella.

Muita hyviä ovat ainakin The debaters (stand-up komiikkaa), As it happens, Age of persuasion (mainonnasta). 

Radio Ykköseltä tulee myös aika paljon politiikkaa, joka ei minua niin kauheasti jaksa kiinnostaa. Silloin voi vaihtaa kanavaa! Pitkällä automatkalla joskus saattaa myös puheradio kyllästyttää, ja myös silloin käännymme jonkun muun kanavan puoleen tai viritämme MP3-soittimen soimaan. 

Nykyinen hallitus on valitettavasti leikannut yleisradion määrärahoja reilusti. Kun rahoja leikattiin viimeksi, Allu huomasi selkeästi eron ohjelmatarjonnassa. Moni (vai jopa kaikki?) mainitsemani ohjelma tulee moneen kertaan viikossa. Toivottavasti eivät nyt leikkaa hyviä ohjelmia - ne sääpulinat voi lähteä minun puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti