lauantai 23. kesäkuuta 2012

Hammas- ja autoasiaa

Meillä on autossa navigaattori. Aloin tutkimaan sitä kerran ja huomasin, että tarjolla on vaikka mitä kieliä. Australian englanti - ei, saksa - ei, suomi - JOO! Automatkat sujuvat siis kotoisissa merkeissä!

Navigaattorin apua tarvittiin viime viikolla kun matkustin hammaslääkäriin Thunder Bayhin ihan itsekseni! Kääk! Tässä kohtaa voisinkin mainita, että kukkaroa tuo ei onneksi verottanut kuin $35 eli 27 € verran. Minulta paikattiin siis hammas. Vakuutus korvaa tällaiset "normijutut" melko mukisematta (75 %). Yksi hampaani tarvitsisi kruunun ja siitä vakuutus korvaa vain puolet. Maksettavaksi minulle jäisi reilut 500 dollaria (eli siis 390 € +). Hampaan voisi myös paikata niin kuin reiän, joka puolestaan olisi samaa luokkaa hinnaltaan kuin tuo viime viikkoinen. Nyt siis mietinkin, että kumpi vai kampi! Kruunu tietenkin kestäisi pitempään, toisaalta voi tuo paikkakin kestää. Mitenkäs Suomessa, kuka tietää paljonko kruunun laitto maksaa?

Takaisin viime tiistain ajeluun. Uskaltauduin hammaslääkärin jälkeen vielä jopa ostoksille ja kurvasin ostoskeskuksen pihaan. Parkkeerasin tietenkin jonnekin parkkipaikan perimmäiseen nurkkaan (paniikki - kato tuossa on vapaa paikka). Saaliiksi sain kahdet kengät: balleriinat (le chateau) ja sandaalit (Aldo). Olivat molemmat aika roimassa alennuksessa ja maksettavaa jäi lopulta 50 euroa yhteensä. Ei paha!

Ajelu Kanadassa ei nähdäkseni kauheasti eroa Suomesta. Muutama kummallinen juttu kuitenkin löytyy. Joka kulmassa on stop-merkki eli pitää koko ajan pysähdellä. Ohituskaista ei ole se joka päättyy vaan se laitimmainen kaista. Ärsyttävää! Minusta on väärin, että se joka ei ole ohittamassa saattaa jäädä sinne loukkuun kun taas ohittajalla on kaista millä päristellä. Parempi jos ohituskaista loppuisi kuin Suomessa niin ne hulluimmat eivät lähde enää ohittamaan kun itse jää ilman kaistaa. Ontariossa voi myös kääntyä oikealle vaikka olisi punainen valo. Pitää ensin pysähtyä ja sitten jos ei ketään tule niin voi kääntyä. Tämä on kyllä ihan kätevä juttu!

Selvisin siis kotiin kunnialla ja kiitos suomea puhuvan navigaattorin säästyin suuremmilta panikoinneilta. Nyt jos vielä vähän treenaisin niin ehkä uskaltaisin mennä siihen pysyvän ajokortin testiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti