tiistai 22. toukokuuta 2012

Lukutoukkana muiden joukossa

Liityin tänne muutettuani kirjaston lukupiiriin eli book clubiin ihan ajanvietteeksi ja koska tykkään lukemisesta. Meitä on ehkä 15 ja tapaamme kerran kuussa keskustelemaan tietystä kirjasta. Useimmat kirjat saamme Thunder Baysta, heillä on ihan tähän tarkoitukseen kokoelma kirjoja. Paikallisen kirjaston kirjastonhoitaja tilaa ja jakelee meille kirjat.

Vähän pelotti että tykkäisinkö kirjoista, tulisiko niitä sitten luettua. Tähän mennessä olen pitänyt kaikista kirjoista (tosin tämä mikä on nyt luettavana tuntuu vaikeaselkoiselta eikä houkuttele suuremmin) ja ahminut ne mielenkiinnolla loppuun. Mukavaa kun tulee tutustuttua kirjoihin ja kirjailijoihin, joihin ei ehkä muuten törmäisi. Tässäpä listaus lukemistamme kirjoista, jospa sieltä löytyisi jokin sinua kiinnostava!

Tähän mennessä olemme lukeneet seuraavat kirjat:

Robert Goolrick: A Reliable Wife, 1900-luvun alkuun sijoittuva tarina naisesta, joka lähtee vaimoksi tuntemattomalle miehelle pienelle pohjoisen paikkakunnalle
Andrew Davidson: The Gargoyle - todella mielenkiintoinen tarina onnettomuuteen joutuvasta miehestä jossa yhdistyvät nykypäivä ja menneet tapahtumat.
Chris Cleave: Little Bee - Little Been surullinen tarina, en suosittele kovin nuorille tai herkille ihmisille.
Frances Itani: The Defeaning - kuuron lapsen elämää 1900-luvun alussa sekä ensimmäistä maailmansotaa.
Catherine Gildiner: Too Close to the Falls - omaelämänkerta Cathyn omalaatuisesta lapsuudesta lähellä USA:n Niagaran putouksia.

Olen aina tykännyt lukemisesta (muistan kun kerran lainasin kirjastoautosta lapsena 14 kirjaa ja potkuttelin potkukelkalla niiden kanssa kotiin), mutta enää ei tule luettua yhtä paljoa. Tavallaan tunsin myös jumittuneeni paikoilleen ja lukevani niin usein vain samoja kirjailijoita tai vanhoja lempikirjoja aina uudestaan. Nyt on mukava taas tutkiskella ja ihmetellä ja löytää lukemisen hienous.

Ensi kerralla kokoonnumme ravintolaan keskustelemaan Mordecai Richlerin Barney's Version -kirjasta, jota en ole tosin saanut kunnolla aloitettua. Luin yhtenä iltana muutaman sivun ymmärtämättä jutun juonta. Jospa yritän taas tänään ja tällä kertaa kunnolla!

3 kommenttia:

  1. Kauko on ollut kova lukemaan. Samoin isä Uuno ja ukki Aarne. Minullakin on oikein sellainen lukuviuhka päällä. On mennyt tässä kolme kirjaa peräjälkeen ja pari toin nytkin töistä.

    VastaaPoista
  2. Jep, luettua tulee täälläkin! Tosin noista kirjoista en ollut kuullutkaan, mutta kuulosti kyllä ihan hyvältä. Ootkos kuullut Goodreads (www.goodreads.com) - sivustosta? Sieltä löytyy mahottomasti ideoita ja muiden arvioita kirjoista, se on vähän niinkuin online book club. Tosin luet vaan itseksesi niitä kirjoja :D Mun mielestä hyödyllisin ominaisuus on etsiä mielenkiintoisia kirjoa ja listata ne 'to-read' hyllyyn ja sitten kun ne on luettu niin voi vilkuilla 'read'- hyllyä ja kattoa, että mitäs kirjoja sitä onkaan luettu. Suosittelen :)

    VastaaPoista
  3. Olen harkinnut tuota Goodreadsia! Huomenna on vapaapäivä niin jospa saisin sen alotettua.

    VastaaPoista