tiistai 6. maaliskuuta 2012

Jos on varaa, hankin kolme lasta - tai munuaiskiven

Juttelin erään yhdysvaltalaisen ystäväni kanssa ja hän kertoi vähän heidän terveydenhuollostaan. Munuaiskiven poisto oli maksanut vaatimattomat 60 000 dollaria. Synnytys puolestaan verotti kukkaroa 20 000 dollarin verran. Käsittämätöntä! Miten oikeasti kenelläkään amerikkalaisella on varaa mennä lääkäriin?!

Ystäväni on saanut myös yhden lapsen Kanadassa asuessaan ja se synnytys oli puolestaan maksanut 1500 dollaria. Tämä kuulostaa jo kohtuulliselta.

Hän myös kertoi, että USA:ssa terveydenhuollon saa ilmaiseksi jos ansaitsee vähemmän kuin 10 000/ vuosi. Käytännössä siis sossun tuella elävät saavat ilmaiset terveydenhuollon eikä heidän edes kannata haaveilla töistä, sillä heti kun tuo raja ylittyy, terveydenhuollosta joutuu maksamaan.

Kävin eilen muuten hammaslääkärissä. Onneksi meillä on Allun töistä saama vakuutus, joka korvaa toivon mukaan suurimman osan maksuista. Lisää Kanadan terveydenhuollosta tässä kirjoituksessa.

Ollaanpa siis siellä Suomessa onnellisia, että terveydenhuolto on niinkin hyvää!

6 kommenttia:

 1. No jestas noita hintoja!!! Aivan älytöntä. Mua hirvittää täällä, kun mun pitäis varmaan mennä hammaslääkääriin jossain välissä tän vuoden puolella, eikä mulla toistaiseksi ole minkään valtakunnan vakuutusta...! Mutkikkaita nämä terveydenhuoltoasiat.

  VastaaPoista
 2. Kävin sellaisessa alkutsekkauksessa ja se olisi maksanut n. $225/hlö ilman vakuutusta. Mitään muuta ei siis tehty kuin otettiin röntgenkuvat, kyseltiin ja vähän tutkittiin hampaita. Meillä oli ajat peräkkäin ja koko lystiin meni aikaa 2 h 20 min! Tykkään vähän nopeammasta tyylistä eli siitä mihin olen Suomessa tottunut. Samoin suun puhdistuksessa kun kävin siihen oli varattu aikaa 2 tuntia! Ensin hammashoitaja kävi läpi kaiken maailman taustakysymykset. Eikö niitä olisi voinut pyytää minulta lomakkeella?! Olisi voinut puolittaa puolet hinnastakin pois. :D

  VastaaPoista
 3. Okkei, tiedänpä olla menemättä ennen kuin on vakuutusasiat kunnossa :D Skotlannissa oli hieman erilainen meno, kun pisin aika minkä voi saada oli puoli tuntia. Eli juurihoitoonkin käytettiin se puoli tuntia ja hyvinhän nuo ehti hommat hoitaa siinäkin ajassa. Mutta tuo sun kuvaama alkutsekkaus röntegeineen kesti mulla 20min ja maksoikin peräti £8!! Eli juu, maassa maan tavalla.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Löysin blogisi ja kuulostaa mielenkiintoiselta, jään ehdottomasti seuramaan! (vaikken toistaiseksi liitykään viralliseksi lukijaksi yhdestä syystä..)
  Olin viime vuonna 6 kuukautta Kanadassa, lähtötarkoituksena oli vain oppia kieltä ylioppilaskirjoituksia varten, ei etsiä miestä;) Nyt olen kuitenkin kihloissa Kanadalaisen kanssa, seuraava askel on (toivottavasti) parin viikon lomailu siellä ja sitten jossakin vaiheessa muutto Kanadaan.

  VastaaPoista
 6. Hei kape!
  Eli sinäkin olet joutunut pyörtämään puheesi niin kuin minä! "En todellakaan mitään romanssia ala sitten niitten vaihtareiden kanssa kehittämään." Jep jep...

  VastaaPoista