perjantai 24. helmikuuta 2012

Kiitos Suomi!

Suomessa kiittelin seuraavia asioita:

Astiankuivauskaappi


On se vaan niin kätevä juttu tuo astiankuivauskaappi. Kanadassa tiskialtaan kohdalla on yleensä ikkuna, josta voi tiskipuuhien ohessa vakoilla naapureita. Minä olen pitänyt palopuheita astiankuivauskaappien puolesta, mutta eivät kaikki kanadalaiset niistä tunnu innostuvan. Ennemmin minä ainakin korjaan tiskit kuivumaan kaappiin ja säästän pöytätilassa kuin vilkuilen pihalle. Kun tiskataan niin silloin tiskataan eikä katsella haaveillen pihalle!

Stop!
Stopmerkit puuttuu joka kulmasta ja liikenne sujuu ihan eri tavalla. Kanadassa (taas puhun tälleen mututuntumalla, että siis ainakin Ontarion kokemukseni on tämä) kolmion sijaan viljellään joka risteykseen stopmerkkejä. Hermot menee tämän kanssa. Jotenkin ihan ärsyttää, että ei tarvitse ihmisen edes katsoa liikennettä kun pysähtyä pitää kuitenkin. Järjen käyttö ei ole siis suotavaa. Kaiken huippu on se kun risteykseen saatetaan laittaa joka suuntaan stoppi. Siis jokainen vuorollaan pysähtyy ja ensimmäisenä tullut menee ensin. Saattaa joutua myös pysähtymään vaikka vain vasemmalla on tie ja itse menee suoraan. Jes!

Yllättäen refleksini oli pysähtyä joka risteyksessä Suomessa ollessani...

Vesijohtovesi
Kylläpä maistuu vesijohtovesi hyvältä! Kanadassa joutuu juomaan aina kloorivettä. Toisissa paikoissa maistuu onneksi vähemmän, mutta olen myös maistellut sellaista herkullista uimahallin vettä. Yäk! Yllätys oli taas karmea kun palasin Kanadaan ja päätin ottaa janooni vettä hanasta.

Verot on jo hinnassa
Kanadassa hinnat ilmoitetaan aina ilman veroa, eli kassalla vasta saa tietää kuinka paljon ostos oikeasti lompakko verottaa. Eksyin aina miettimään Suomessakin, että "hmm siis tää on 5 €, hetkinen paljonkos se sitten on, ei kun ai niin tässähän on se vero jo!". Rasittava systeemi, eikö kanadalaiset voisi säätää lakia, että kaikkien tulee ilmoittaa hinta veroineen. Yksittäiset yhtiöt eivät varmasti tähän lähde, sillä asiaa tietämätön julistaisi varmasti, että onpa tuo kauppa kallis verrattuna muihin.

Mitä sinä kiittelet ollessasi Suomessa/ulkomailla?

5 kommenttia:

 1. Kiittelen Suomessa juurikin astiakaappia. Sitten järkeviä hanoja, yleisesti siistejä vessoja (+ se bideesuihku) ja järkeviä pakkauskokoja, esim. sipseissä. Ulkomailla taas kiittelen viinejä ruokakaupoissa. :)

  -Maija P.

  VastaaPoista
 2. Maria, samoja asioita mä aina ihastelen Suomessa. Tuo verojuttu on kyllä hassu, mäkin nykyään mietin Suomessakin sitten kaupassa että paljos nää sitten maksaakaan.. En ymmärrä, miksei sitä veroa voi läiskäistä jo siihen hintalappuun!

  VastaaPoista
 3. Maija: Se on kyllä harmi täällä kun ei ole viinejä (eikä miedompia alkoholijuomiakaan) ruokakaupoissa! Tosin ei tarvitse hypätä kuin Quebecin puolelle niin asiat muuttuu.

  Maiju: Niinpä! Loppujen lopuksi sen veron kuitenkin joutuu maksamaan niin miksei sitä voi jo ilmoittaa etukäteen?!

  VastaaPoista
 4. Kamala tuo verosysteemi, enpä ole moisesta ennen kuullut! Ei täällä Britanniassa taideta kaikessa ollakaan ihan niin pohjalla kun mitä olen kuvitellut, nyt kun vähän teen vertailua sinne rapakon taakse. ;) Moni asia on täälläkin pielessä, voi ja pahasti onkin(!), mutta taitaapa Amerikan mantereella olla ihmiset vielä kaksinverroin sekaisin. (terveydenhuolto, ravitsemus, liikenne, rakentaminen jne jne). Itse opiskelen tosiaan ravitsemustiedettä täällä ravitsemuksen kultamaassa (huomaa sarkasmi) ja yritän parhana tahtoni mukaan ymmärtää tämän maan terveyskäsityksiä. Käsittämätöntä se on tähän saakka ollut! Surullista, jos jotakin, se kyllä on jos ihan vakavasti puhutaan.

  Blogisi oli vallan mukava löytö näin maanantai-iltapäivään :> Mutustelen äidin lähettämiä salmiakkeja ja naureskelen Kanadan meiningille. Itse olen palaamassa Suomeen pääsiäislomalle ja uskon postaavani samansuuntaisia tunnelmia 4-viikkoisen breikin jälkeen. "Suomessa kaikki on paremmin" ;D Toisaalta ja toisaalta. Täydellistä paikkaa ei maan päällä ole ja kaikkialla on hyvät ja huonot puolensa. Mutta täytyy sanoa, että tähän verrattuna Suomessa on moni asia niin kovin kohdillaan! Tiskikaapit. Voi kyllä! Sain viime vknloppuna ruokamyrkytyksen todennäköisesti siitä syystä, että eräällä kerhotilalla astiat kuivataan samoilla pyyhkeillä, joilla pöydät ja kädet :P Hygienia on täällä varsin vieras käsite.

  On se vaan lottovoitto syntyä Suomeen! -ja silti meikäläiset pakenevat maailmalle yksi toisensa perään. Heh.

  Kiitos tästä, tulin jäädäkseni. Mukavaa maaliskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Hei Maria! Mistä näitä mahtavia kaimoja oikein tulee?!

  Ravinnosta sen verran että en voi käsittää näitä kanadalaisten aamupaloja?! Joku muffinssi lasketaan jo terveelliseksi aamupalaksi.

  Täälläkin kuivataan astiat aina pyyhkeellä. Myös ravintoloissa tämä on ihan normaali käytäntö. Suomessa hyppisi heti terveystarkastaja silmille.

  Kiva kun eksyit tänne joukkoon mukaan!

  VastaaPoista