tiistai 11. kesäkuuta 2013

Sääntöjä ja voikukkia

Mehän asutaan nyt tällasessa semi-gated communityssä. Asuinalue on alunperin rakennettu kuulemma 70-luvulla ja kohderyhmänä oli silloin lähinnä vanhemmat ihmiset (helppoa kun ei tarvitse itse leikata nurmikkoa, yms). Kappas, 70-luvulla ihan tähän kulmille perustettiin myös Lakeheadin yliopisto. Joku neropatti täytyi olla kyllä kyseessä, koska yliopiston läheisestä sijainnista johtuen täällä asuu myös tosi paljon opiskelijoita. Mummelit + bailaava nuoriso = erinomainen naapurisopu.

Olemme tämän saaneet tuta myös itsekin, nimittäin aivan meidän vieressä asuu kaksi siskosta. Olemme heidän kanssaan ihan hyvissä väleissä, sillä emme järjestä bileitä, mutta naapurisopu oli koetuksella voikukkien takia. Kyllä, luit oikein. Heillä on käynnissä voikukkasota, johon yritettiin värvätä myös meitä. Ilmoitimme, että emme aio ostaa mitään suihkeita, kun nurmikko täällä kuitenkin leikataan, ja ne voikukat ei meidän mielestä ole mikään itse piru. Siitähän riemu repesi ja saimme kuulla kuinka emme siis ollenkaan pidä huolta tästä paikasta. Kyllä vähän nauratti... Myrsky on onneksi jo vähän laantunut heidän puoleltaan ja saattavat he jututtaa vähän jostain muustakin aiheesta jos satumme olemaan samaan aikaan pihalla. (Toivottavasti he eivät muuten osaa suomea, hehhee! No mutta kohta me muutetaan!)

Saimme postissa viime viikolla asuinalueen tiedotuslehden. Siitä opimme mm. seuraavaa:
- Jos mielii tehdä kukkapenkki, siitä tulee lähettää hallitukselle suunnitelma hyväksyttäväksi.
- Verhoina ei saa käyttää lippuja tai lakanoita.
- Terassin aidalla ei saa kuivata pyykkiä.
- Terassilla saa olla pyykkinaru, kunhan se ei ole korkeampi kuin aita.
- Koirat ei saa haukkua. (Ha, naapurin koira haukkuu taukoamatta kun on pihalla.)

YMS! Ei tulisi ihan ensimmäisenä mieleen ostaa itse tällaiselta alueelta asuntoa... Harkitsen ompelevani "Rakastan voikukkia" -lakanan verhoksi.  Kiitos ja hei.

3 kommenttia:

 1. Lohdutukseksi ja inspiraatioksi. Itävallassa on tapana tehdä upea kaunis piha hienoilla istutuksilla tms. koristeilla. Siellä ei kutenkaan sovi laiskana istuksia auringossa. Mikäli olet kuitenkin ulkomaalainen, moinen omituinen käytös menee siihen piikkiin. Tarja

  VastaaPoista
 2. Täällä ollaan kamppailtu samoissa asioissa naapureiden kanssa. He nyppivät ahkerasti kaikki voikukat tonteiltaan jollain ihmeellisellä nyppijällä, ja meidän pihassa ne saa kasvaa ihan vapaasti. En aio itse ryhtyä tuohon loputtomaan sotaan voikukkia vastaan.

  Saamme myös syksyisin tonttimme reunaan ison kasan vaahteranlehtiä, jotka naapuri palauttaa, koska puumme lehdet lentävät tuulen mukana heidän puolelleen...

  -Laura

  VastaaPoista
 3. Tarja: Meillähän on tietenkin pihasuunnitelma omaan kotiin tilattuna eräältä oululaiselta maisemasuunnittelijalta. ;)

  Laura: Kuulostaapa kyllä aika mielenkiintoiselta. Kova homma raahata varmaan ne vaahteranlehdet sinne teille. Aika kummaa porukkaa! Ja mikä niissä voikukissa on niin kamalaa?!? (Ymmärrän kyllä että ne siinä mielessä on rikkaruohoja kun ne leviää niin mahdottomasti, mutta musta on vaan kivaa kun on voikukkia pihalla. Tulee kotosuomi mieleen. ;)

  VastaaPoista