tiistai 7. toukokuuta 2013

House hunting

Olemme etsiskelleet taloa täältä Thunder Baysta. Ihan jopa ostoaikeissa! Vuokrat ovat niin korkeita, että tuntuu turhauttavalta maksaa sellaista summaa jollekin muulle. Tässä vähän esimerkkejä:

Huone omakotitalossa: $350-550/ 264-415 euroa
Kaksio: $600-900/ 453-680 euroa
Kolmio: $800-1200/ 604-906 euroa
Talo: $1000-2200/ 755-1662 euroa

Meillä kun on koirat niin asuttaisiin mieluiten jossain missä on piha. Ehkä olen piloille hemmoteltu kun olen asunut täällä koirien kanssa aina taloissa, mutta ajatus kerrostaloasumisesta koirien kanssa ei houkuttele. Niin kätevää kun voi vain laittaa koirat pihalle eikä tarvitse joka hädän vuoksi lähteä koiria narun nokassa kävelyttämään. Muutenkin olen (sukuuni tullut ja) aamu-uninen niin juuri pystyn silmät sikkarassa päästämään koirat ulos, mutta jos silloin jo heti joutuisi kävelylle niin ei olisi meidän talossa kovin leppoisat tunnelmat silloin kukonlaulun aikaan...

Vaihtoehtoina oli siis kamalat läävät halvemmalla tai kalliimmat (esim. 1200 + lämmitys, vesi, yms) asunnot/talot. Auts! Hirvittää ajatellakin, mitä vuokria jossain Torontossa on!

Kaiken huipuksi koiranomistajan asunnon etsintä näillä markkinoilla on niin turhauttavaa. Niitä parempia kämppiähän ei todellakaan saa jos ihan rehellisesti kertoo, että on lemmikkejä. Eikä välttämättä edes niitä huonompia! Kissat olisivat moneen paikkaan kelvanneet, mutta eivät koirat. Tähän nykyiseenkin kämppään päästiin koirien kanssa varmaankin vain sen vuoksi, kun satumme tuntemaan vuokranantajat.

Aloitimme talojen katselun käymällä muutamassa asuntonäytössä, ja yhdessä niistä tapasimme kiinteistövälittäjän, jonka olemme nyt valinneet etsimään meille taloa. Olemme hänen kanssaan käyneet katsomassa ehkä vajaat kymmenen taloa. Mukana on ollut vasta remontoitua ja vanhempaa polvea (kuvittele oranssit kokolattiamatot ja Paavin kuva seinällä). Vihdoin viime viikolla satuimme kahteen taloon, joista pidimme molemmista. Apua, mikä dilemma?! Päätimme lopulta kuitenkin tarjota vain toisesta, sillä yksinkertaisesti pidämme siitä enemmän ja mitä jos sitten harmittaisi, jos sattuisi saamaan sen kakkosvaihtoehdon. Luonnollisesti kakkosvaihtoehdosta tarjoukset otetaan vastaan päivää ennen kuin lempparista, eli ei voi jättää sitä Plan B:ksi... Ja näillä markkinoilla ne eivät jää hyllylle vaan menevät kaupaksi. Nyt siis peukut pystyyn siellä!

Toisaalta en usko, että se olisi meille maailmanloppu, jos joku muu sattuisi nappaamaan kyseisen talon paremmalla tarjouksella. Kunhan erona ei ole 49 dollaria, niin kuin välittäjällemme oli käynyt hiljattain! Meillä on kuitenkin koko kesä aikaa etsiskellä taloa, sillä tämä asunto on meidän elokuun lopulle.

Onko kenelläkään tarjota asunnon osto/remppaus/yms -vinkkejä?

3 kommenttia:

 1. Isäsi osaa neuvoa ja Oskari...t. Toini

  VastaaPoista
 2. Millaisia vinkkejä kaipaat? Me ostimme tyypillisen 50-luvulla rakennetun talon, jossa oli viimeistelemätön kellari. Olemme remontoineet talon kellarista kattoon parin viime vuoden aikana. Täkäläinen rakennustyyli ainakin tuohon aikaan on ollut käsittämätön. Oma talomme on tiilitalo, vinyyliä välttelemme.

  Tulevaisuudessa emme haluaisi kellarillista taloa ollenkaan. Kunnollisista vesieristyksistä, ilmanvaihdoista tai salaojituksista ei täällä ole kuultukaan. Itse olen kuullut, että pahiten rakennettuja ovat 70- ja 80-luvulla rakennetut talot. Tiedä sitten...

  VastaaPoista
 3. Kanadalaisten rakkaus kellareihin on vähän omituista... Onhan siinä lisätilaa, mutta joissakinhan on korkeudeltaan niin matala kellari, ettei sitä voi kuitenkaan mihinkään käyttää. Pyykin peseminen kellarikerroksessa on muuten minusta ärsyttävää kun pitää raahata pyykkikori alakertaan.

  Kiitos vinkeistä Anonyymi, päivitänpäs vähän mitä meidän talon metsästykselle kuuluu!

  VastaaPoista